Autonieuws

Alfa Romeo 4C Concept 2.0

Vanuit Italië: ‘Productie Alfa 4C nadert concept’

De voor het eerst op de Autosalon van Genève getoonde spectaculaire Alfa 4C is opgebouwd uit een aaneenschakeling van exclusieve eigenschappen. En dat voor een uiterst vriendelijk prijskaartje van een halve ton (ex. belastingen). Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn. Toch werkt Alfa hard om de beloftes waar te maken.

Vanuit Italië: ‘Productie Alfa 4C nadert concept’

Gehuld in een nieuwe, exclusieve lakkleur Fluid Metal – dat oogt als kaal plaatstaal – zal de Alfa 4C nogmaals schitteren onder de spotlights van een autoshow, in dit geval de IAA Frankfurt. Nog altijd bevindt de 4C zich in zijn conceptfase, maar Alfa werkt achter de schermen hard om het productiemodel voor 2014 de showroom in te krijgen.

Het kan nog mooier
De Alfa 4C Concept bevat eigenschappen en specificaties die iedere autofanaat doet watertanden. Het design doet denken aan de 8C Competizione en ook diens bouwwijze is afgeleid van die nu al legendarische Alfa. Bij de 4C heeft Alfa eveneens gestrooid met exotische materialen als koolstofvezel en aluminium. Mede daardoor zou de compacte tweezitter niet meer wegen dan 850 kg. Vlak achter de inzittenden – de 4C is volgens het uitgebalanceerde middenmotor-concept gebouwd – ligt een 1.750 cc metende viercilinder, de motor uit de Giulietta Quadrifoglio Verde. Eerder zei Alfa daarover dat deze in de 4C over 200 pk beschikt. Nu komt de Italiaanse fabrikant daar op terug. In positieve zin welteverstaan. Namelijk ‘ruim 200 pk’ wordt er vandaag de dag door Alfa geroepen. Hoe geweldig zou dat zijn!

Ambassadeur
Hoewel het zo lijkt, is de 4C is echt geen luchtkasteel. Alfa Romeo wil wereldwijd groeien en de 4C zal daarvan het boegbeeld zijn. Achter de schermen werkt men dan ook hard om de 4C te realiseren met de gelijke eigenschappen van het concept. Dat zal zeker een uitdaging zijn. Althans, wil Alfa de 4C rendabel maken voor de opgegeven indicatieprijs van circa 45.000 euro exclusief belastingen. Laten we allen (mee) gaan duimen dat het Alfa lukt.

Redactie
Door Redactie
Vanuit Italië: ‘Productie Alfa 4C nadert concept’
Vanuit Italië: ‘Productie Alfa 4C nadert concept’
Vanuit Italië: ‘Productie Alfa 4C nadert concept’

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers