Autonieuws

Land Rover DC100 Defender Concept

Land Rover Defender onsterfelijk, maar nieuw

De Defender is een levende legende. De oer-Land Rover wordt al sinds midden vorige eeuw gebouwd. En hoewel hij zich onsterfelijk heeft gemaakt, komt er een tijd dat het verhaal in nieuwe vorm verteld moet worden om in ere gehouden te worden. Die tijd is voor dit icoon nu aangebroken.

Land Rover Defender onsterfelijk, maar nieuw

In 2015 zal de originele Defender vervangen gaan worden door een compleet nieuwe generatie, en op de IAA in Frankfurt zal Land Rover daarvan een vingeroefening tonen. Gebukt onder de naam "DC100" zou dit hem kunnen zijn, maar niets staat nog vast. Land Rover is van plan om in samenspraak met huidige en potentiële klanten de details van de nieuwe Defender te vervolmaken. “Het vervangen van een absolute klassieker als de Defender is een grote uitdaging. De DC100 is dan ook geen productieklaar concept, maar het begin van een vier jaar lange reis naar het definitieve design van een relevante Land Rover Defender voor de 21e eeuw.”, verklaart Gerry McGovern, Director of Design, Land Rover.

Erfgoed
In welke gedaante de nieuwe Defender zijn iconische voorganger ook voortzet, één ding wordt beloofd: “De nieuwe zal trouw blijven aan het succesvolle erfgoed. De ‘LaRo’ Defender is namelijk een auto die wereldwijd geliefd is vanwege zijn eerlijke, eenvoudige en karakteristieke ontwerp”, John Edwards, Global Brand Director van Land Rover.

Debat
De DC100 is bedoeld om het debat met het publiek te openen over de Defender van de toekomst en om daarnaast als inspiratie te dienen. De studie put inspiratie uit essentiële elementen die het karakter van de originele Defender bepalen, terwijl deze daarnaast voldoet aan de veranderende eisen van de hedendaagse, wereldwijde markt.

Redactie
Door Redactie
Land Rover Defender onsterfelijk, maar nieuw

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers