Autonieuws

Meer over de Chevrolet S3X

Vorige week liet Chevrolet de S3X zien. De S3X is een conceptcar die de toekomstplannen van Chevrolet aan moet geven. In 2006 zal de productieversie worden geintroduceerd. Vlak voor de Salon van Parijs gaf Chevrolet meer foto´s en informatie vrij.

De S3X, die is uitgerust met een milieu-vriendelijk hybride aandrijfsysteem, geeft een indruk van een mogelijke aandrijfopties voor toekomstige Chevrolet-modellen. Wanneer de productieversie in 2006 wordt geïntroduceerd, zal het tevens de eerste dieselaangedreven Chevrolet in Europa zijn. Bovendien zal de S3X de eerste auto binnen het productaanbod zijn die geheel door GM DAT ontwikkeld is.

Stoer uiterlijk
De S3X verschaft tevens inzicht in een mogelijke stylingrichting voor toekomstige Chevrolet-modellen. De opvallende SUV (lengte x breedte x hoogte: 4.639 / 1.848 / 1.722 mm) beschikt over krachtig gevormde wielkasten die worden gevuld door grote 20 inch wielen, opvallende metalen accenten in de voor- en achterbumper, horizontale ventilatie-openingen in de spatborden en juweelachtige koplampen waarin het licht wordt verspreidt dankzij cilindrische prisma’s. Zowel open als gesloten zorgt het grote, glazen jaloeziedak voor een lichte en ruimtelijke sfeer in de S3X. Bovendien is Chevrolet’s conceptcar zeer praktisch. De achterruit kan afzonderlijk worden geopend om gemakkelijk toegang te krijgen tot de bagageruimte, zonder de grote achterklep te hoeven openen.

Plaats voor 7 personen
De S3X conceptcar biedt ruimte voor drie zitrijen – en daardoor aan zeven passagiers – dankzij zijn lange wielbasis van ongeveer 2,70 meter. Het ontwerp van het interieur wordt gedomineerd door de combinatie van echt hout en metaal. Het infotainmentsysteem dat de S3X aan boord heeft, herbergt ondermeer een DVD navigatiesysteem, gekoppeld aan een 18 inch monitor. Helaas zijn de foto´s van het interieur nog niet duidelijk genoeg om een goede indruk te krijgen maar het is in ieder geval duidelijk dat het een echte luxe SUV zal worden.

Ook als Opel Frontera
De Chevrolet S3X conceptcar is niet alleen een voorbode van een nieuwe SUV van Chevrolet. De auto is tevens een voorbode van de nieuwe Opel/Vauxhall Frontera. GM is immers de moeder van Chevrolet én van Opel dus de techniek is al in huis.

Gerelateerde artikelen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.