Autonieuws

Opvolger van de Daewoo Matiz: Chevrolet M3X

Chevrolet toont op de Salon van Parijs de M3X Conceptcar. Dit is een duidelijke voorbode van de nieuwe Matiz die voortaan niet meer als Daewoo maar als Chevrolet zal worden verkocht. In 2005 komt de nieuwe Matiz naar Europa.

Een opvallende voorziening van de concept car is het ronde LED koplampontwerp, dat aan de achterkant wordt voortgezet door de ronde achterlichten. Het totale ontwerp van de M3X is sportief te noemen. De auto ziet er gewoon leuk uit. Een dakspoiler onderstreept de sportieve uitstraling van de auto, evenals de dubbele, centraal gemonteerde uitlaatdempers en de 16 inch lichtmetalen wielen met hun dubbelspaaks ontwerp. De knipperlichten aan de zijkant zijn onder de kop-lampen geplaatst en voor extra veiligheid ook in de buitenspiegels.

Licht en modern interieur
Het grote, glazen panoramadak benadrukt het bijzonder lichte interieur. Het dak kan half naar achteren worden geschoven voor een grote hoeveelheid frisse lucht. Het verschaft tevens een duidelijk zicht op het ruime compartiment, dat in dit studiemodel wordt gedomineerd door blauwe stoffen en metaalaccenten op de versnellingspook, het stuurwiel en de uitstroomopeningen.

Compact van buiten, ruim van binnen
Ondanks zijn compacte afmetingen (slechts 3,5 meter lang en 1,5 meter breedte), handig tijdens het parkeren, voelt de M3X binnenin verrassend ruim. Met 1,5 meter oogt hij hoger dan de meeste mini’s en met bijna 2,35 meter is de wielbasis bovengemiddeld lang. Dat houdt in dat de M3X dankzij de hoge zitpositie op comfortabele wijze plaats biedt aan vier volwassenen. De 1.0-liter viercilinder-motor levert 64 pk bij 5.400 toeren per minuut en is goed voor een topsnelheid boven de 150 km/u.

Nieuwe Chevrolet Matiz
De Chevrolet M3X is een heel duidelijke voorloper van de nieuwe Matiz. De Matiz zal volgend jaar op de Europese markt verschijnen. Zoals inmiddels bekend is zal de auto dan niet meer onder de naam Daewoo maar onder de naam Chevrolet worden verkocht. Kleine aanpassingen aan deze conceptcar zullen nog wel worden gedaan. Zo is het onwaarschijnlijk dat de LED-verlichting het productistadium ooit zal halen.

Gerelateerde artikelen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.