Autonieuws

Chrysler Delta

Chrysler Delta dan toch op de boot

Fiat heeft dan toch besloten om de Delta op de boot richting Groot-Brittannië te zetten. Als Chysler. Sinds de fusie tussen Fiat en de Amerikaanse fabrikant rijden Lancia’s namelijk onder die vlag op Engelse bodem rond.

Chrysler Delta dan toch op de boot

Initieel zou de Chrylser Delta na zijn debuut op de NAIAS in Detroit begin vorig jaar bestemd zijn voor de Amerikaanse markt. Dat plan werd echter van tafel geveegd omdat de Amerikanen het niet zo hebben op hatchbacks. Zij rijden liever in iets groters, vooral sedans of pick-ups. Ook de typisch Italiaanse styling van Delta – waar de Amerikanen sterk aan moeten wennen – zou hier vast iets meer te maken hebben gehad.

Rechts gestuurd
De Engelsen zijn intussen aardig bekend met de wisseltruc tussen Lancia en Chrysler, maar vragen weer om een rechtsgestuurde versies. En die bouwt Lancia zelf niet. Maar nu biedt een versie als Chrysler daarin uitkomst en dus gaan de Britten binnenkort kennismaken met een voor hun geprepareerde Chrysler Delta. Of de Verenigde Staten de Chrysler Delta nu ook alsnog tegemoet kunnen gaan zien is onduidelijk.

Zelfde palet
Onder de kap trouwens geen verschil ten opzichte van de versie voor het vaste continent. Het motorgamma voor de Engelse markt bestaat eveneens uit de 1.4-benzinemotor met 120 of 140 pk en een reeks diesels.

Redactie
Door Redactie
Chrysler Delta dan toch op de boot
Chrysler Delta dan toch op de boot

Mis geen belangrijk Lancia-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers