Autonieuws

Driedeurs Chevrolet Kalos

De populaire (Daewoo) Kalos was tot op heden alleen nog maar verkrijgbaar als een vijfdeurs. Met de omschakeling van Daewoo naar Chevrolet zal de Kalos tevens als driedeurs leverbaar worden.

et ontwerp van de nieuwe Chevrolet Kalos (lengte x breedte x hoogte: 3.880 / 1.670 / 1.495 mm) is nog dan dat van de vijfdeurs. De sportieve uitstraling wordt door diverse details onderstreept, waaronder de aërodynamisch geoptimaliseerde accessoires aan de voor- en achterzijde, de gemodificeerde bumpers en de opvallende dorpels aan de zijkant. Het interieur heeft een moderne en frisse uitstraling. Extra opbergruimte en het duo-tone uiterlijk van het dashboard maken deel uit van de nieuwe voorzieningen.

Drie motoren
De driedeurs wordt leverbaar met een keuze uit drie viercilindermotoren, variërend van de 1.2-liter benzineversie met 72 pk en de 1.4-liter variant met 83 pk tot de 1.4 zestienklepper met 94 pk. Met de 1.4 (94 pk) accelereert de Kalos in 11,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 176 km/u. Met een gemiddeld verbruik van 7,0 liter op 100 kilometer en een brandstoftankinhoud van 45 liter heeft deze Kalos driedeurs een bereik van 642 kilometer.

Populaire auto
Momenteel neemt de Kalos, die twee jaar geleden werd geïntroduceerd, 42 procent van de Europese verkopen voor zijn rekening en is daarmee het belangrijkste model voor GM Daewoo (in West-Europa) en Chevrolet (in Midden- en Oost-Europa) geworden. Gedurende de eerste zes maanden van dit jaar bestelden ongeveer 40.000 Europese klanten de compacte vijfdeursversie. Ook in Amerika, waar het model vorig jaar als Chevrolet Aveo op de markt kwam, is de Kalos zeer succesvol. Met een verkoop van 21.000 units bezet hij de tweede plaats in zijn klasse.

Gerelateerde artikelen

Chevrolet Kalos WRT: straatauto met rallybloed

Autonieuws
Chevrolet Kalos WRT: straatauto met rallybloed
> Artikel lezen

Sportief actiemodel: Chevrolet Kalos Rally

Autonieuws
Sportief actiemodel: Chevrolet Kalos Rally
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.