Autonieuws

McLaren Benelux opent deuren

Ginion Group, de aangewezen importeur van McLaren voor de Benelux, heeft zijn deuren geopend. Vanaf heden kunnen potentiële klanten in Brussel terecht voor uiteenlopende informatie over en testritten met de Britse sportwagen. Op dit moment is dat enkel nog de MP4-12C, maar meerdere volgen.

Ginion is de eerste dealer van McLaren buiten Groot-Brittannië. Het bedrijf gevestigd aan de Louizalaan in de hoofdstad van België is daar natuurlijk trots op. “Deel uitmaken van een organisatie als McLaren is een unieke kans voor ons. We zijn verheugd dat we onze klanten in de nieuwe showroom niet alleen een uniek product maar ook een unieke ervaring zullen kunnen bieden”, zegt Stéphane Sertang, CEO van Ginion Group.

Flying doctors
McLaren Brussels huist in een eigen, volledig nieuw ingerichte showroom van meer dan 300 m2. Naast de sportwagen(s) behelst het stijlvolle pand een officiële McLaren-shop met alle merchandising en accessoires van het merk. Ginion prijst met name de servicegraad van McLaren. “In tegenstelling tot andere constructeurs zullen de McLaren-dealers bijvoorbeeld te allen tijde over een reserveonderdeel van elk serviceonderdeel van de MP4-12C beschikken. Dit concept komt voort uit het principe van de F1-pitstops en garandeert een snelle en efficiënte reparatie, zonder lange wachttijden. In geval van nood is er bovendien een team van ‘flying doctors’, specialisten die vanuit het McLaren Automotive hoofdkwartier in Woking naar waar ook ter wereld kunnen vliegen voor technische ondersteuning.”

Aantallen
De opening van het tweede verkooppunt van McLaren Automotive is slechts het begin van velen. Binnen afzienbare tijd volgen er nog dertig, verspreidt over de hele wereld en voornamelijk in bekende, grote steden. Het is wenselijk dat deze zo snel mogelijk hun deuren openen, in totaal zijn er namelijk al 2.000 MP4-12C’s verkocht, waarvan zo’n 800 in Europa. Ook in de Benelux doet de nieuwe McLaren het goed met ruim dertig verkochte exemplaren. Met een jaarproductie van duizend stuks begint de levertijd dus aardig op te lopen. Maar McLaren werkt aan het opvoeren van de productie. “Tegen halverwege dit decennium voorziet men een productie van 4.000 auto’s per jaar.”

Gerelateerde artikelen

McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer

Autonieuws
McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer
> Artikel lezen

Hiertoe is de McLaren Senna in staat

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini-sculptuur verklapt alvast interieur McLaren F1-opvolger

Autonieuws
> Artikel lezen

Stug type, de McLaren 570GT met S Handling Package

Autonieuws
> Artikel lezen

Woensdag, gehaktdag: dit is de McLaren Senna GTR

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.