Autonieuws

Dikke Opel Astra High Performance Concept

Naast de Astra GTC en Astra GTC met panoramische voorruit presenteert Opel deze week op de Salon van Parijs een hele dikke Astra. De Astra High Performance is gebaseerd op de GTC en is met 240 pk onder de kap behoorlijk snel!

Dat er een snelle variant van de Opel Astra zou komen was duidelijk. Van het vorige model waren OPC-varianten leverbaar, maar dat er al zo snel een model zou komen was niet te verwachten. Naast de Astra GTC en de GTC met panormaische voorrruit staat deze Astra High Performance vanaf donderdag op de stand van Opel in Parijs.
 
240 pk!
De Astra High Performance Concept, kort gezegd HPC, wordt aangedreven door een doorontwikkelde 2.0 liter turbomotor. Deze levert standaard een vermogen van 200 pk en een koppel van 262 Nm. Door aanpassing van het in- en uitlaattraject, het gebruik van andere onderdelen, een aanpassing aan de turbocompressor en een gewijzigd injectiesysteem resulteerden in een toename van 40 pk en 48 Nm. Daarmee kom je op een totaal van 240 pk en 310 Nm. De Astra HPC weet daarmee behoorlijke prestaties te halen. De sprint naar 100 km/h verloopt in minder dan 7 seconden en de topsnelheid ligt op ongeveer 240 km/h.
 
Speciaal onderstel
Het vermogen wordt via een handgeschakelde zesbak overgebracht op de voorwielen. Dankzij de montage van het IDSplus-onderstel is er een perfectie afstemming mogelijk gemaakt. Dit systeem regelt de dempers elektronisch en kan gemakkelijk de onderstelafstemming aanpassen. Dit onderstel is echter ook op de reguliere versies van de Astra leverbaar.
 
GTI-uitstraling
Het uiterlijk verraadt gemakkelijk dat je hier niet met zomaar een Astra te maken hebt. De voorkant met dikke voorbumper, voorzien van brede luchtinlaat, honingraatvormige grille en spoiler accentueren het sportieve imago van de auto. De zijkant valt op door de brede zij-skirts en de 19 inch lichtmetalen velgen. Aan de achterkant wordt de trend doorgezet met een dikke  bumper en een spoiler op de achterklep. Een uitlaat aan beide kanten maakt het geheel compleet.
 
Rood interieur
In het interieur wordt de carrosseriekleur doorgevoerd. De Recaro-sportstoelen zijn uitgevoerd met rode bekleding en de instrumenten zijn rood omrand. De Astra High Performance Concept is door de techneuten van Opel ontwikkeld in samenwerking met de heren van het Opel Performance Center (OPC). Er wordt nog niet gesproken over productie maar de verwachting is dat Opel al volgend jaar met deze auto op de markt zal komen. Hij ziet er productierijp uit en zal een goede concurrent zijn voor de Golf V GTI.

Gerelateerde artikelen

Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana

Autonieuws
Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana
> Artikel lezen

Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme
> Artikel lezen

Spierballenvertoon: Irmscher GTC Turbo i1400

Tuning & styling
Spierballenvertoon: Irmscher Astra GTC Turbo i1400
> Artikel lezen

Compromisloos sportief: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Alle details Opel Astra OPC EXTREME
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.