Autonieuws

BMW H2R: 300 km/h snelle waterstofauto

BMW heeft maar liefst negen snelheidsrecords gebroken met de H2R Concept. Deze H2R wordt aangedreven door een V12 afkomstig uit de 7-serie en loopt op waterstof. Productiepotentieel van deze motor is er in de vorm van de 7-serie.

De records zijn gereden op het circuit van Miramas in Frankrijk en tonen aan dat waterstof toekomst heeft. De H2R is als auto niet productierijp, en zal dat ook nooit worden, maar de techniek is zeker bruikbaar. De 285 pk sterke V12 is afkomstig uit de 7-serie. De sprint naar 100 km/h verloopt in 6 seconden en de topsnelheid van de H2R is geklokt op 302,4 km/h.

Negen snelheidsrecords
Naast de verbroken topsnelheid voor waterstofauto´s heeft de H2R natuurlijk nog 8 records verbroken. Het gaat hier om 1 kilometer met rijdende start, 1 mijl met rijdende start, 1/8 mijl met stilstaande start, 1/4 mijl met stilstaande start, 1/2 kilometer met stilstaande start, 1 mijl met stilstaande start, 10 mijl met staande start, 1 kilometer met staande start en 10 kilometer met stilstaande start. Een hele waslijst dus!

BMW 7-serie op waterstof
Dat de H2R niet in productie zal gaan moge duidelijk zijn aan de vorm van de auto. De techniek zal echter binnen een jaar worden ingebouwd in de 7-serie. BMW zal dan een 7-serie introduceren met een motor die zowel op waterstof als op benzine kan rijden. Hiermee wordt een flinke stap gezet richting milieuvriendelijke, maar toch presterende, auto´s.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op nieuwe BMW 3-serie Touring

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Echt goud voor BMW i3 en i8 Starlight Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.