Autonieuws

De nieuwe Mercedes SLK 55 AMG kruipt uit ei

Een nieuwe Mercedes SLK betekent een nieuwe AMG. En ondanks dat de zomer op zijn einde loopt kruipt die nieuwe SLK 55 AMG nu uit z´n ei. Ach, het zou ook zonde zijn om zo´n auto lang geheim te houden.

Als er iets bij AMG uit de stal komt staat dat gegarandeerd garant voor optimaal rijplezier. Bij het zien van de foto’s van de nieuwe SLK 55 AMG krijgen wij meteen de smaak te pakken om met dit scheurijzer op pad te gaan. De kleinste roadster van Mercedes straalt dankij z’n sportieve en gedrongen carrosserie gepaard gaande met de door AMG ontworpen elementen pure kracht uit.

Van 8 naar 4
Eigenlijk was het al bekend gemaakt door Mercedes, maar ook de SLK 55 AMG is krachtiger, zuiniger en schoner dan zijn voorganger. Om maar met het minst spannende te beginnen: de nieuwe ´55´ verbruikt 8,5 l/100 km en stoot 195 g/km uit. Een forse vooruitgang die mede te danken is aan de functie waarbij automatisch de helft van de cilinders uitgeschakeld wordt. Veel leuker is echter dat de nieuwe AMG V8 – zoals we die kennen uit onder meer de S 63 AMG – in de SLK goed is voor 422 pk. Het koppel van 540 Nm is al minstens zo indrukwekkend.

Helaas begrensd
Een speciale klep in het uitlaatsysteem maakt het mogelijk om jezelf en je omgeving te trakteren op die heerlijke AMG-sound. Wie vol op het gas gaat staan zal in 4,6 seconden de 100 km/h bereiken terwijl de topsnelheid helaas, maar uiteraard, begrensd is op 250 km/h. Mocht dat niet zo zijn dan zat 280 km/h er zeker in.

De nieuwe Mercedes-Benz SLK 55 AMG staat in september als wereldprimeur op de IAA in Frankfurt en zal vanaf januari 2012 bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo wil Mercedes al meer AMG's verkopen

Autonieuws
Zo verkoopt Mercedes-Benz nu AMG's
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.