Autonieuws

Jaguar XJ met dieselmotor

Jaguar heeft aangekondigd dat er in 2005 een dieselmotor in de XJ zal komen te liggen. Hiermee zet Jaguar haar dieseloffensief door en gaat met de concurrentie aan met de gevestigde orde die al sinds lange tijd een dieselmotor hebben.

Verkoopcijfers, dat is waar het om draait bij Jaguar. Er is dan ook geen andere reden te noemen waarom het Briste automerk met een X-type, X-type diesel en X-type Estate op de markt kwam. Eigenlijk is de stap al eerder genomen met de introductie van de S-type die al werd gezien als een betaalbare Jaguar. Jaguar gaat echter door met haar offensief om meer auto´s te verkopen wat al vertaald werd in een dieselmotor voor de S-type en natuurlijk voor de X-type.

V6-dieselmotor voor de XJ
Vanaf volgend jaar zal Jaguar ook een dieselmotor gaan leveren in de XJ. Hiermee zal Jaguar meer dan ooit de strijd aangaan met auto´s als de Mercedes S-klasse, BMW 7-serie en Audi A8, die al sinds jaar en dag leverbaar zijn met een dieselmotor. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de 2.7 liter V6 die bekend is uit de S-type. Of de 2.7 liter V6 ongewijzigd in de XJ zal worden gehangen is onwaarschijnlijk.

High Performance diesel voor de X-type
Het gamma van de X-type zal ook verder worden uitgebreid. Jaguar heeft aangekondigd met een High Performance dieselmotor te komen die zo rond de 160 pk zal leveren en zal zijn gebaseerd op de TDCi diesel van Ford. Er moet dan ook gerekend worden op een koppel van minimaal 400 Nm. Ondanks dat Jaguar dus al hele stappen neemt met bijvoorbeeld een dieselmotor gaat het merk wel voor het beste van het beste en zo behoudt Jaguar toch haar exclusieve karakter al is daar al veel van verloren gegaan.

Gerelateerde artikelen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.