Autonieuws

Eerste officiële foto´s nieuwe Porsche 911

De nieuwe Porsche 911, het is nu al één van de meest besproken auto´s op de IAA in Frankfurt. Na de vele spyshots en de zoethoudertjes van Porsche zelf hebben we nu de beschikking over de eerste officiële foto´s. Helaas zonder details vanuit Porsche...

De nieuwe 911 - intern 991 genaamd - volgt de 997 op die in de zomer van 2004 gelanceerd werd. De 991 wordt groter en tegelijk efficiënter dan z´n voorganger. De Carrera wordt aangedreven door een 3.4 liter zescilinder boxermotor ter vervanging van het 3.6 liter metende exemplaar van z´n voorganger. De exacte prestaties zijn nog niet vrijgegeven, maar met een vermogen van zo´n 350 pk, moet hij ondanks z´n kleinere longinhoud toch weer beter presteren dan voorheen. Een automatische transmissie met acht schakelgangen en een handbediende bak met 7(!) versnellingen staan op het menu.

Evolutie
Zoals reeds sinds de introductie van de modellijn in 1963 het geval is, kiest Porsche voor een voorzichtige evolutie van het design. Daarbij valt vooral op dat de daklijn minder sterk afhelt dan voorheen. Dat moet enkele extra centimeters creëren voor mensen die plaatsnemen op de achterbank. De achterlichten zijn een stuk smaller en spitser dan voorheen en ze worden voortaan ingeplant onder een bijzonder discreet spoilertje.

Nieuw interieur
Aan de binnenzijde merken we een compleet nieuwe klokkenwinkel op, met lager gepositioneerde meters, maar gelukkig ook nog steeds met een grote centrale toerenteller. Het is duidelijk dat de Panamera model stond voor de vormgeving van de merkbaar hogere middentunnel. In de console huist nu een groter touchscreen voor de bediening van de in-car-entertainment en rond de versnellingspook zijn de knoppen gegroepeerd. De manuele handrem is ingeruild voor een elektronisch exemplaar.

Alle officiële details verwachten we zeer binnenkort te kunnen tonen.

Gerelateerde artikelen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Touring Package schitterend vereeuwigd

Autonieuws
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.