Autonieuws

Mercedes-Benz SLK

Mercedes-Benz SLK ook rap met dieselmotor

Vanaf 13 september is de Mercedes-Benz SLK ook met dieselmotor verkrijgbaar. Voor het eerst. Het prettige aan de SLK 250 CDI is dat hij rappe cijfers koppelt aan een vriendelijk verbruik. Prijzen zijn nog bekend.

Mercedes-Benz SLK ook rap met dieselmotor
De dieselmotor in de Mercedes SLK 250 CDI is de bekende 2.1 liter viercilinder met een afgegeven vermogen van 204 pk. Hiermee kan de roadster in 6,7 seconden naar de 100 km/h accelereren en dat is nog een fractie sneller dan de SLK 200 (7,0 seconden). Het hoge koppel van 500 Nm garandeert ook vlotte prestaties in de tussensprints. Zelfs de duurdere benzineversies zullen dan een zware kluif aan de SLK 250 CDI hebben.

Lekker zuinig
De topsnelheid hoefde Mercedes niet af te regelen. Dat blijft namelijk net onder de grens van 250 km/h steken. Bij 243 km/h houdt het op. Vooralsnog is de SLK 250 CDI enkel in combinatie met 7G-Tronic leverbaar. Medio 2012 volgt de handgeschakelde 6-bak. Met automaat verbruikt de auto slechts 4,9 l/100 km. De CO2-uitstoot die daarbij hoort is 128 g/km.
De Mercedes-Benz SLK 250 CDI is per direct te bestellen. De levering start in december. Prijzen van de SLK 250 CDI zijn nog niet bekend.

Redactie
Door Redactie
Mercedes-Benz SLK ook rap met dieselmotor
Mercedes-Benz SLK ook rap met dieselmotor

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers