Autonieuws

Nieuwe BMW 3-serie poedelnaakt

BMW dacht ergens buitenaf, ver weg van pottenkijkers, een vroege fotoshoot van de nieuwe 3-serie te houden. Maar helaas, F30Post.com, een website van en voor aanhangers van BMW was in de buurt om ook een paar kiekjes te schieten.

De foto’s zijn helaas wat onscherp, maar dat neemt niet weg dat we een degelijke indruk krijgen van de gloednieuwe BMW 3-serie. Goed te zien is in hoeverre de 5-serie model heeft gestaan voor de 3-generatie F10 en niet de 1-serie. De befaamde ‘nieren’ staan ook bij de nieuwe 3-serie bijna onder een hoek van negentig graden ten opzichte van de gespierde motorkap, maar de koplampen zijn meer geslepen dan bij de 1-serie. Hierdoor zal de 3-serie wat sierlijker en eleganter overkomen, iets dat beter past bij een (zaken)sedan. Vanaf de A-stijl en verder naar achter is het 5-serie gehalte extreem hoog. Inclusief de achterlichten.

Techniek
Technisch deelt de op de Autosalon van Genève 2012 te introduceren BMW 3-serie juist veel met de 1-serie. Viercilinders zullen grotendeels het motorpalet beheersen. Zescilinders zijn enkel toebedeeld aan de topmodellen. Op latere termijn verwachten we ook driepitters. Gelukkig wel voorzien van turbo’s zodat de prestaties niet te wensen overlaten.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.