Autonieuws

Land Rover Defender (motor)

Nieuwe motor voor Land Rover Defender

De huidige Land Rover Defender moet nog minstens enkele jaren mee. Voor modeljaar 2012 ondergaat het model daarom nog eens een kleine update. Hij debuteert op de IAA in Frankfurt waar vermoedelijk ook een conceptcar als voorproefje op de nieuwe Defender staat.

Nieuwe motor voor Land Rover Defender
De voornaamste wijziging is de motor. De huidige 2.4 liter dieselmotor van Ford-origine maakt plaats voor een variant van de 2.2 liter diesel die ook de Freelander en Evoque aandrijft en bij zustermerk Jaguar onlangs nog debuteerde in de XF.

122 pk
De krachtbron is aangepast voor het gebruik in de Defender en levert exact even veel vermogen en trekkracht als het huidige blok: 122 pk en 360 Nm. De eenheid beschikt wel over een partikelfilter, voldoet vanzelfsprekend aan de Euro 5-emissienorm en is zuiniger en schoner dan voorheen. De CO2-uitstoot van de Defender 90 bedraagt 266 g/km, terwijl de langere 110 en 130-versies 295 g/km laten optekenen. De centrale blijft gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, maar de elektronisch begrensde topsnelheid is opgetrokken van 132 naar 145 km/h. De 0-100 km/h sprint blijft met een dikke vijftien seconden gelijk.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers