Autonieuws

Nog meer Opels zuiniger en schoner

De drang van Opel naar zuinigere, schonere verbrandingsmotoren stopt niet bij de Insignia. Ook andere Opels van modeljaar 2012 kunnen rekenen op minder liters en CO2-grammen per kilometer.

Het Opel start/stop-systeem is voortaan beschikbaar op tal van modellen; van de Corsa tot de Antara. Dankzij de 2012-modellen groeit het aantal brandstofbesparende ecoFLEX Opels tot een totaal van 71, een verdubbeling.

Astra & Corsa
Nieuw is de Astra 1.7 CDTI ecoFLEX met een uitstoot van slechts 99 g/km en een verbruik van 3,7 l/100 km. Toch bedraagt het vermogen 130 pk. Het start/stop-systeem is nu ook beschikbaar voor de benzinemotoren van de Corsa. Bij de 1.2 en 1.4 liter uitvoeringen is het brandstofverbruik gemiddeld met 0,4 l/100 km gedaald en de CO2-uitstoot verlaagd tot 119 g/km. Daarnaast is er nog een nieuwe LPG-variant van de Corsa 1.2 met 14% bijtelling.

Meriva
Vervolgens is er nog de Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX. Dat model noteert met ingang van modeljaar 2012 een verbruik dat 0,4 liter per honderd kilometer lager ligt. De daarbij behorende CO2-uitstoot is 109 g/km, net als de eerdergenoemde Astra voldoende voor 20% bijtelling.

Agila
Tot slot de Agila 1.0 ecoFLEX. De ingenieurs hebben het vermogen van de éénliter met 3 pk omhoog kunnen brengen naar 68 pk. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verminderde juist met enkele tienden van liters, met 0,4 l/100 km om precies te zijn. De emissiewaarde van dit model bedraagt voortaan 109 g/km wat resulteert in een BPM- en wegenbelastingvrij model met slechts 14% bijtelling, een resultaat dat te danken is aan de geoptimaliseerde motorwrijving, Dual Variable Valve Timing (VVT) en een verbeterde alternator.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Middeleeuws dorp kleurt geel als reactie op vandalisme

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe Frans wordt de nieuwe Opel Corsa?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.