Autonieuws

Ai, de nieuwe Hyundai i30, dat is even slikken

Hyundai lanceert het ene na het andere nieuwe model, en de Aziaten weten ons keer op keer te verrassen. In het verschiet ligt de nieuwe i30 en ook die is even slikken. Voor de concurrentie dan.

Dit is het eerste beeld dat we hebben van de nieuwe Hyundai i30. En het is moeilijk te ontkennen dat dit een fraai gelijnde hatchback is. De Golfjes, Astraatjes en de Focussen van deze wereld kunnen hun borst gaan natmaken.

Wigvorm
De tweede generatie van de i30 is net als de i40 ontworpen in Hyundai´s Europese designcentrum. De overeenkomsten zijn dan ook overduidelijk. Ook de nieuwe i30 bevat die zwaar aangedikte wigvorm. Het profiel van de auto straalt in alles snelheid en dynamiek uit. Een veelbelovend vooruitzicht. Meer details over de nieuwe i30 zullen tijdens de IAA Frankfurt bekend worden gemaakt.

Hardloper
Dat de hatchback - die er ook weer als Crosswagon komt - wederom voor Hyundai een belangrijk model is staat buiten kijf. Het is met de i30 waarmee Hyundai de gewenste doelstelling van een half miljoen verkochte auto’s in 2013 in Europa wil bereiken. En daarmee weten we meteen de marktlancering van de nieuwe i30. Dat zal in de eerste helft van 2012 zijn.

Gerelateerde artikelen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Autonieuws
Eerste details nieuwe Hyundai i30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.