Autonieuws

Meer over de nieuwe Suzuki Swift Sport

Het wachten was nog op de Sport, de snelste Suzuki Swift. Begin volgend jaar komt deze naar je toe met onder de kap een pittige 1.6-viercilinder. Op de IAA beleeft hij zijn debuut.

Anders dan je op basis van zijn uiterlijk zou verwachten is de Suzuki Swift onderhuids best een dondersteen. De modellen zijn niet noemenswaardig snel, maar je kunt er behoorlijk hard de hoek mee om. Dat zal zeker gelden voor de Swift Sport, sinds de vorige generatie de meest potente versie van het programma. Dit is de nieuwe.

Krachtiger en scherper
De Suzuki Swift Sport zet de dynamische en tegelijkertijd heldhaftige uitstraling van de S-Concept (gepresenteerd in Genève) voort. Een sportieve voorbumper, grotere wielen en een dakspoiler maken van de Swift Sport een ´leuk om naar te kijken´ auto. De zij-skirts wekken de indruk dat de Sport dichter tegen het asfalt staat. En dat is ook zo. Sterker nog, de ingenieurs hebben het onderstel van de Sport speciaal afgestemd om extra sportief te rijden. Gelukkig! 

Motor
Onder de motorkap ligt een 136 pk en 160 Nm sterke 1.6 motor die ongetwijfeld garant staat voor leuke prestaties. Des te jammer is het dan ook dat Suzuki die data nog steeds niet met ons wil delen. Wat we wel weten is dat een manuele 6-bak in ieder geval standaard is. Het showroomdebuut is ook al afgegeven: dat staat begin 2012 gepland.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Suzuki Swift officieel gepresenteerd

Autonieuws
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Eerste rij-indruk Suzuki Swift Sport

Autotests
Eerste rij-indruk Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Opgefriste Suzuki Swift meteen als 5-deurs Sport en 4x4

Autonieuws
Opgefriste Suzuki Swift meteen als 5-deurs Sport en 4x4
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.