Autonieuws

Nieuwe Lexus GS in aantocht

Op 19 augustus tijdens Pebble Beach Concours d’Elegance zal Lexus het doek trekken van de nieuwe GS-serie. Afgaand op deze teaserfoto en de spionagefoto’s tot dusver lijkt de sedan een kopie van de extravagante LF-Gh Hybrid Concept te worden.

De LF-Gh Hybrid maakte nogal wat tongen los toen het enkele maanden geleden werd onthuld. Maar Lexus schijnt zich hiervan niets te hebben aangetrokken om tot het productiemodel te komen. De nieuwe GS zoals deze over twee weken op Pebble Beach te zien zal zijn bevat nog altijd diezelfde markante grille en ook de koplampunits, althans de LED-strook, zijn overgenomen van het studiemodel. De designkenmerken belichamen de herziene ‘L-finesse’ designfilosofie die Lexus de komende jaren op alle nieuw uit te brengen modellen gaat hanteren.

Meer dan alleen hybride
Met de nieuwe GS zet Lexus in op een meer dynamische sedan. Speciale aandacht ging daarom uit naar de handelbaarheid van de auto. Nieuw daarin is het Dynamic Handling-systeem. Qua motoren kunnen we rekenen op enkele (krachtige) benzine- en dieselmotoren, en uiteraard komt er een hybride. Volgens de importeur zal die laatste het grootste deel van de Nederlandse verkopen voor rekening nemen.

Stay tuned
De volledige onthulling van de nieuwe Lexus GS vindt plaats op 18 augustus 16:15 uur lokale tijd in het Parc du Concours nabij The Lodge op Pebble Beach. Dus stay tuned tegen die tijd om niets te missen over deze Japanse sedan.

Gerelateerde artikelen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.