Autonieuws

Prijzen belastingvrije Nissan Micra bekend

Echt storm loopt het nog niet met de nieuwe Nissan Micra. Maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. Nissan geeft namelijk kennis van de prijzen van de belastingvrije 1.2 DIG-S. Het vergelijken met de concurrentie kan nu echt beginnen.

De Nissan Micra is verkrijgbaar met twee 1.2 driecilinders, maar daarvan zal de 98 pk sterke DIG-S ongetwijfeld de meest populaire worden. Die motor uitgevoerd met handbak komt met zijn gemiddelde CO2-uitstoot van 95 g/km namelijk in aanmerking voor MRB-vrijstelling en zakelijke rijders profiteren van 14% bijtelling. En met een vanafprijs van € 12.995,- is deze motorisering ook nog eens nauwelijks duurder dan de lichtere versie met 80 pk. Voor dit basistarief stap je in de uitvoering Visia zonder airco.

Uitvoeringen
Wens je airconditioning dan ben je beter af met de Acenta die voor minimaal € 13.950,- in de boeken staat. Cruise control is dan ook ingebrepen. Het topmodel heet Tekna is vanzelfsprekend de meest luxe van de drie. De prijs daarvan bedraagt € 16.150,-. Tot slot is er nog de speciaal voor Nederland samengestelde Connect Edition. De Acenta diende daarvoor als basis en bovenop diens uitrusting werden vervolgens nog lichtmetalen wielen en parkeersensoren toegevoegd. De prijs? Voor € 15.350,- is de Micra 1.2 DIG-S Connect Edition de jouwe.

CVT
Alle bovenstaande prijzen gelden voor de Micra DIG-S met handbak. Als transmissie is er ook een CVT-automaat verkrijgbaar en die is elke keer € 1.500,- duurder, maar komt niet in aanmerking voor de maximale fiscale korting.

Gerelateerde artikelen

Instappen in de nieuwe Nissan Micra vanaf € 15.190,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Micra klaar voor comeback

Autonieuws
Nissan Micra
> Artikel lezen

Volgende Nissan Micra Nismo ook voor ons graag

Autonieuws
Volgende Nissan Micra Nismo ook voor ons graag
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.