Autonieuws

Mazda3

Optische boost voor Mazda3 (IAA)

Alle schijnwerpers zullen ongetwijfeld zijn gericht op de CX-5, maar Mazda heeft meer te melden op de IAA. De Mazda3 zal in Frankfurt namelijk ook voor het eerst zijn gefacelifte gezicht tonen.

Optische boost voor Mazda3 (IAA)
De Mazda3 heeft in Europa niet gebracht wat Mazda ervan had verwacht en dat is een extra smet op de tegenvallende totale verkoopresultaten van het bedrijf over 2011 tot nu toe. Het roer moet dus een beetje om en de belangrijkste troef daarvoor is de nieuwe CX-5. De hoop op de Mazda3 is echter nog niet vervlogen zo blijkt uit het feit dat Mazda achter de schermen heeft gewerkt aan een opfriskuur van het eigenlijk nog maar twee jaar oude model. Dit is ‘m.

Optisch
De optische vernieuwingen aan de gefacelifte Mazda3 zijn minuscuul en bevatten onder meer een licht gewijzigd front met andere grille, opnieuw ingedeelde lichtunits en een hertekende achterzijde. Al dan niet optioneel zijn er nieuwe wieldesigns (16 en 17 inch) beschikbaar.

Technisch
Wil de Mazda3 echter alsnog gaan scoren dan zal niet zozeer de esthetische kant van het model moeten wijzigen, maar het aangeboden motorpalet. Momenteel bevat geen enkele Mazda3 een A-label of nog belangrijker – even richtend op de Nederlandse markt – een bijtellingpercentage van 20% (of minder). Dat nekt hem, net als bijna alle andere Mazda’s overigens. Het veel efficiëntere SkyActiv biedt perspectief, maar vooralsnog is het niet duidelijk of Mazda hun nieuwste technologieën in de opgefriste Mazda3 gaat lepelen.
Redactie
Door Redactie
Optische boost voor Mazda3 (IAA)

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers