Autonieuws

Design nieuwe MINI Paceman ligt vast

MINI heeft het exterieurdesign van de Paceman vastgelegd bij het Europees patentbureau. De driedeurs Countryman laat nog zeker tot begin 2013 op zich wachten, dus de Range Rover Evoque Coupé kan voorlopig nog vrij ademhalen.

De MINI Paceman werd vroeg in dit jaar op de Detroit Motor Show gepresenteerd als antwoord – hoewel hij een slag kleiner uitvalt – op de Range Rover Evoque Coupé. Deze driedeurs SUV/crossover is de eerste van zijn tijd en doet over enkele maanden de showrooms aan. Voor de MINI Paceman duurt dat nog wel even; op zijn vroegst eind 2012, maar reken eerder op de eerste helft van 2013.

Twee druppels
MINI staat erom bekend dat hun productiemodellen als twee druppels water zijn met hun studies. De Countryman bewees dit, maar ook de meer recente MINI Coupé, en ook het productiemodel van de MINI Roadster zal nagenoeg identiek zijn aan het concept. Bij de Paceman is dit niet anders gegaan. Vergelijk de studie maar eens met deze patentillustraties; zelfs het wieldesign is behouden gebleven.

Helm
Optisch wijkt de Paceman op enkele cruciale punten af van de vijfdeurs Countryman om zijn stoerdere, meer krachtigere uitstraling te verkrijgen. Twee portieren in mindering brengen is al vaak voldoende om dit te bewerkstelligen, maar het is vooral het sterk aflopende dak dat de Paceman zijn sportieve inborst geeft. Het heeft de soortgelijke helmvorm als dat van de MINI Coupé. Binnenin zal het gezichtsveld waarschijnlijk niet of nauwelijks afwijken van dat van de vijfdeurs, idem wat betreft het motorenaanbod.

Gerelateerde artikelen

MINI Paceman nu ook met 20% bijtelling

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Paceman Adventure is pickup-project

Autonieuws
MINI Paceman Adventure is pickup-project
> Artikel lezen

Vernieuwde MINI Countryman & Paceman

Autotests
Mini Countryman & Paceman
> Artikel lezen

MINI stuurt Countryman en Paceman uit shoppen

Autonieuws
MINI stuurt Countryman en Paceman uit shoppen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.