Autonieuws

Toyota Hilux grondig gefacelift (update: prijs)

Met bijna 22.000 verkopen in Europa heeft de Toyota Hilux 25% marktaandeel. Maar de concurrentie zit niet stil. Vooral de komst van de Volkswagen Amarok maakt het de Hilux er niet gemakkelijker op.

Om zich te wapenen tegen onder meer de Amarok ondergaat de Toyota Hilux een grondige facelift. Aan de buitenzijde wordt het design daarbij opgefrist. Grondig, want alles voor de A-stijl is gewijzigd. Aan de binnenzijde is een nieuw dashboard met gewijzigd instrumentarium het voornaamste nieuws.

Techniek
Onderhuids sleutelde Toyota vooral aan de aandrijftechniek. Toyota geeft de achterwielaangedreven Hilux voortaan hetzelfde onderstel als de variant die permanent op de vier wielen wordt aangedreven, en dat is robuuster. De 2.5 liter direct ingespoten dieselmotor krijgt 24 pk extra en levert nu 144 pk en 343 Nm terwijl het gebruikgemiddelde van 7,3 l/100km (193 g/km) een daling van een liter betekent. De krachtiger drieliter dieseleenheid blijft ongewijzigd. Verder werd het trekgewicht van de 2WD Toyota Hilux sterk verhoogd van 1.800 kilo naar 2.500 kilo. Het trekgewicht van de 4WD staat nog steeds op 3.000 kilo.

Prijs
De nieuwe Hilux kan vanaf vandaag worden besteld bij de Toyota-dealer voor een prijs vanaf € 16.450,- (exclusief BPM en BTW, grijs kenteken).

Gerelateerde artikelen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Toyota Hilux doet waar hij goed in is

Autonieuws
Toyota Hilux doet waar hij goed in is
> Artikel lezen

De nieuwe - achtste generatie - Toyota Hilux

Autonieuws
Toyota Hilux
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.