Autonieuws

Peugeot 508 RXH

Peugeot 508 RXH: hybride met offroad-look

Peugeot introduceert een ´allroad´-versie van de 508 SW onder de naam 508 RXH. Behalve dat deze allroad-look een primeur vormt voor Peugeot schuilt ook onderhuids nieuws: het is namelijk een 508 hybride.

Peugeot 508 RXH: hybride met offroad-look
De Peugeot 3008 HYbrid4 was de eerste dieselhybride ter wereld, maar het zou zeker niet de enige blijven volgens Peugeot. Die belofte wordt nu ingelost met de introductie van de 508 RXH. Onder zijn offroad-achtige carrosserie gaat namelijk dezelfde HYbrid4-techniek schuil als in de 3008 HYbrid4. Dat betekent dat een 2.0 liter HDi dieselmotor en een elektromotor samen voor 200 pk en 450 Nm zorgen. De elektromotor ligt achterin en drijft ook de achterwielen aan terwijl de dieselmotor de voorwielen voor rekening neemt. Een vierwielaandrijver dus. Het is overigens ook mogelijk geheel elektrisch te rijden en daarmee wordt de 508 RXH ineens een achterwielaandrijver.

Verbruik
Peugeot claimt dat het verbruik van de 508 RXH op een gemiddelde van 4,2 l/100 km ligt. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 109 g/km en daarmee komt de 508 RXH ruimschoots in aanmerking voor 20% bijtelling. De prestaties zijn nog niet bekend maar de cijfers beloven veel goeds.
 
Allroad-look
Met de 508 RXH springt Peugeot in op de trend van luxe auto´s met een offroad-uitstraling. Audi timmert met haar Allroad-modellen nog altijd succesvol aan de weg en ook de Cross-uitvoeringen van diverse Volkswagen´s zijn populair. Op de 508 RXH zien we diezelfde look met extra dikke bumpers, plastic opzetstukken op de spatborden en specifieke interieurdetails.

Voorjaar 2012
De Peugeot 508 RXH zal zijn werelddebuut beleven op de IAA in Frankfurt en staat in het voorjaar van 2012 bij de dealers.
Redactie
Door Redactie
Peugeot 508 RXH: hybride met offroad-look
Peugeot 508 RXH: hybride met offroad-look

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers