Autonieuws

Autoverkopen juni 2011 inclusief stijgers en dalers

Vergelijken we juni 2011 met juni 2010 dan zijn er welgeteld 2 auto´s minder verkocht. Voor het eerst dit jaar een daling dus. Maar niet gevreesd, het is een vertekend beeld.

In juni 2010 werden maar liefst 50.681 nieuwe auto´s verkocht. Als je kijkt naar de maanden daarvoor een plus van bijna 40%. Het is dus niet zo vreemd dat die uitschieter van vorig jaar er dit jaar voor zorgt dat we praktisch gelijk zijn gebleven. Toch is er alle reden voor vreugde: ten opzichte van vorig jaar zitten we van januari t/m juni op een plus van bijna 22%!

Top 5 merken
Best verkochte merk deze maand is Peugeot (5.364) die daarmee de koppositie van Volkswagen (nummer 2 met 4.666) heeft overgenomen. Op nummer drie Opel (4.196) en op plaats vier en vijf treffen we respectievelijk Renault (3.852) en Fiat (3.483) aan. In zijn totaliteit gaat Volkswagen dit jaar nog altijd aan de leiding gevolgd door Peugeot en Renault.

Top 5 modellen
Die nummer 1 positie van Peugeot heeft het merk voornamelijk te danken aan de 107 die zich in juni het meest populaire model mag noemen. Maar liefst 2.990 107´s werden er verkocht. Renault volgt met 2.240 Twingo´s en de Volkswagen Polo (1.765) is een plaatsje gezakt. Daaronder vinden we de Hyundai i10 die een enorme sprint heeft gemaakt. Stond de i10 nog op de 22ste plaats, nu neemt het de vierde plek in met 1.514 auto´s. De Opel Astra is met 1.431 registraties de hekkensluiter van de top 5. Over geheel 2011 genomen staat de Volkswagen Polo nog altijd ijzersterk bovenaan gevolgd door de Peugeot 107 en Renault Twingo.

Opvallende stijgers en dalers 
Nog altijd forse groeiers ten opzichte van vorig jaar zijn Alfa, Fiat, Hyundai en Lexus. Die laatste scoort vooral met de CT waarvan er dit jaar al 992 zijn verkocht. Dat is al twee keer zoveel als alle Lexus-modellen in het eerste halfjaar van 2010. Dat verhaal gaat ook op voor MINI die dit jaar al 700 Countryman´s wist te verkopen en Renault die de verkopen van de Twingo heeft weten te verdubbelen. Seat zet de teller van de Ibiza voor dit jaar op 8.550 stuks en dat is drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Een dikke plus die bij Skoda (Fabia) dezelfde ontwikkeling laat zien. Minder goed gaat het bij Chrysler die de verkopen zagen halveren naar een te verwaarlozen 66 exemplaren. Daihatsu is van 1.220 naar 817 exemplaren gegaan in het eerste halfjaar en Honda ziet haar positie ook slechter en slechter worden: van 4.924 auto´s in januari t/m juni 2010 naar 2.861 exemplaren dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.