Autonieuws

Porsche gaat Audi te lijf op Le Mans

Met 16 overwinningen op haar naam is niet Audi, maar Porsche de succesvolste fabrikant op Le Mans. Porsche heeft blijkbaar met lede ogen toegezien hoe Audi de laatste jaren elke keer de winst wist op te strijken maar gaat daar verandering in brengen. Tenminste, dat is de ambitie.

Zonder enige bescheidenheid laat Porsche weten voor de 17de overall overwinning op Le Mans te gaan. De laatste overwinning die ze behaalden was in 1998 met de 911 GT1 die door Laurent Aiello, Stéphane Ortelli en Allan McNish als beste onder de finishvlag wist door te sturen. In 2008 en 2009 behaalde Porsche de overwinning in de LMP2 klasse met de RS Spyder, maar een overall overwinning heeft er sinds 1998 niet meer ingezeten.

Uitdagende ontwikkeling
Volgens Matthias Müller, President of the Executive Board van Porsche AG laat weten dat het slechts een kwestie van tijd was voordat Porsche weer terug zou keren op Le Mans. Daarmee gaat men wel één van de meest uitdagende ontwikkelingen in de geschiedenis van het merk tegemoet. Men moet immers in één keer goed debuteren want de concurrentie (Audi en Peugeot) is moordend. Voor een diesel zal Porsche ongetwijfeld niet gaan, maar men overweegt wel hybridetechniek toe te passen.

In 2014 zal Porsche voor het eerst weer in de LMP1 klasse deelnemen aan Le Mans.

Gerelateerde artikelen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Wil je een boeiend seksleven? Rij Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.