Autonieuws

Flinke verbetering voor Opel Astra EcoFlex

Opel heeft haar ingenieurs de afgelopen tijd nog even kritisch naar de Astra EcoFlex laten kijken. Dat alles om de filosofie dat zuinig rijden leuk moet zijn te kunnen uitdragen. Het resultaat is technisch gezien prachtig: veel meer vermogen en ook nog eens minder verbruik.

Er is één grote maar in het verhaal: de financiële voordelen voor de zakelijke rijder worden er niet groter op. De auto komt nu niet, zoals de Ford Focus Econetic, in aanmerking voor 14% bijtelling. Qua rijervaring gaat het er echter wel heel anders aan toe. Terwijl de huidige Astra EcoFlex het moet doen met 95 pk en 190 Nm zal deze nieuwe generatie beschikken over een 130 pk en 300 Nm sterkte 1.7 liter CDTI-dieselmotor. Dat is niet alleen een forse verbetering van het vermogen, maar zal ook in de prestaties (die helaas nog niet bekend zijn gemaakt) terug te zien moeten zijn.

EcoFlex
Tevens heeft Opel het verbruik en de CO2-uitstoot weten terug te dringen. De nieuwe Astra EcoFlex stoot voortaan 99 gram CO2 per kilometer uit en neemt genoegen met 3,7 l/100 km. Dat was respectievelijk 104 g/km en 3,9 l/100 km. Het gunstige verbruik en de bijbehorende uitstoot zijn voornamelijk te danken aan EcoFlex-maatregelen als een start-/stopsysteem, het opslaan van remenergie, aerodynamische aanpassingen en banden met een lage rolweerstand.

Prijzen
Dit najaar zal Opel de vernieuwde Astra EcoFlex bij de dealers binnenrijden. Naast de variant met 130pk introduceert Opel een 1.7 CDTI EcoFlex met 110pk, met een maximumkoppel van 280 Nm en eveneens een CO2-uitstoot van 99 g/km. Beide varianten zijn per direct te bestellen. Prijzen starten bij € 25.345,-  voor de 1.7 CDTI EcoFlex 110pk Selection.

Gerelateerde artikelen

Irmscher previewt zijn nieuwe Opel Astra

Tuning & styling
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.