Autonieuws

Eerste rij-indruk Hyundai i40 Crosswagon

Hyundai opent de jacht op de zakelijke rijder in het D-segment. Met de i40 Crosswagon maakt het de concurrentie duidelijk niet meer de anonieme, saaie en toch wat achterlopende Koreaanse autobouwer te zijn, maar een moderne fabrikant. In de omgeving van het Noorse Larvik maakten wij kennis met de i40 Crosswagon.

Hyundai nodigt ons niet voor niets uit in Noorwegen. Het blijkt achteraf een heel bewuste keuze. De Koreanen richten zich met de i40 op een zakelijke doelgroep die design en de prijs-/kwaliteitsverhouding verkiezen boven merkimago. Een trendy locatie als Nice of Barcelona, waar veel autofabrikanten hun modellen presenteren, past eigenlijk niet in dat plaatje. Bovendien is het in he ‘no-nonsense’ Noorwegen bijna 24 uur per dag licht waardoor er optimaal de gelegenheid is voor de actieve buitenmens, eveneens een doelgroep voor de i40 Crosswagen.

Europees georiënteerd
Tijdens onze eerste live kennismaking met de auto op de Salon van Geneve waren we al enthousiast over het design en dat wordt alleen nog maar onderstreept als we op het vliegveld de sleutels van de testauto in ontvangst mogen nemen. Hyundai heeft de auto in Europa ontworpen en dat is te zien! Ook het interieur wordt gekenmerkt door diezelfde kwalitatief hoogwaardige uitstraling waarbij de Europese smaak duidelijk in acht is genomen. De gebruikte materialen zijn van een hoog niveau, al blijft het nog wel net iets onder voor diverse Europese fabrikanten.

Rijden
De verwachtingen wat rijden betreft zijn hooggespannen door de uitstraling van de auto. En ook op dat gebied zijn we grotendeels positief. We reden helaas enkel met de twee krachtigste motoriseringen: de 2.0 GDI benzinemotor met 177 pk en de 1.7 CRDi met 136 pk. De twee motoren die in aanmerking komen voor 20% bijtelling waren helaas in Noorwegen namelijk niet beschikbaar voor testritten. Dat neemt niet weg dat we een goede indruk hebben gekregen van de algemene rijbeleving van het model. De i40 richt zich voornamelijk op comfort, maar biedt zeker ook een vorm van dynamiek.

Benieuwd naar onze ervaringen met de Hyundai i40 Crosswagon? Lees volgende week de volledige rij-impressie!

Gerelateerde artikelen

Prijs Hyundai i40 Crosswagon vanaf € 24.995,-

Autonieuws
Prijs Hyundai i40 Crosswagon vanaf € 24.995,-
> Artikel lezen

Gefacelifte Hyundai i40 (Wagon) officieel

Autonieuws
Gefacelifte Hyundai i40 (CrossWagon) officieel
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai i40 doet Sonata meteen vergeten

Autonieuws
Nieuwe Hyundai i40 doet Sonata meteen vergeten
> Artikel lezen

Hyundai i40 (Crosswagon) onder het mes

Spyshots
Hyundai i40 (Crosswagon) onder het mes
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.