Autonieuws

Trouwen op stand in Lexus LS 600h L Landaulet

Een bruiloft van een prins, dat mag wat kosten. Wanneer je vorst bent van het lucratieve dwergstaatje Monaco ben je het zelfs een beetje aan je stand verplicht. En dus liet prins Albert Grimaldi speciaal voor zijn aankomend huwelijk en toekomstige vrouw Carlene Wittstock deze opengewerkte Lexus LS bouwen.

Monaco wordt gezien als een paradijs voor mensen die de fiscus willen ontlopen. En we weten niet precies hoe het in Monaco zit met de heffingen op nieuwe auto’s, maar het zou zomaar kunnen zijn dat prins Albert zelf ook graag profiteert van de Monegaskische wetten door een fullhybride als trouwauto te kiezen. Daarbij, met het gangetje waarmee het aanstaande Koninklijke echtpaar door de straten van Monaco zal rijden is het brandstofverbruik waarschijnlijk nihil en komt er geen grammetje CO2 uit eindpijpen. En zo wordt het ook nog een milieubewuste bruiloft. 

Nodige uurtjes 
Het meest bijzondere aan de Lexus LS L600h L Landaulet is uiteraard het opgewerkte deel achter het bestuurderscompartiment. Het is volledig te overkoepelen – mocht het op 2 juli aanstaande gaan regenen – met een transparant dak van polycarbonaat. De koepel weegt 26 kg en is 8 mm in dikte. In totaal koste het 2.000 manuren om dit Japanse huwelijksbootje op vier wielen te bouwen. De Belgische coachbuilder Carat Duchatelet werd hiervoor ingeschakeld.

Gedurende de trouwerij zullen prins Albert, zijn bruid en de L600h L Landaulet schitteren in Monte Carlo. Na de heugelijke dag zal de auto een plekje vinden in het Oceanographic Museum in Monaco.

Gerelateerde artikelen

Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept
> Artikel lezen

Hoe spannend wordt de nieuwe Lexus LS nu echt?

Spyshots
2017 Lexus LS
> Artikel lezen

Erop of eronder voor nieuwe Lexus LS

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Lexus LS-serie bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LS heeft de allure van Maserati Quattroporte

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus pronkt met LS 500h in Genève

Autonieuws
Lexus pronkt met LS 500h in Genève
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.