Autonieuws

Abarth Punto Evo Esseesse geprijsd

Liefhebbers van Italiaanse automobili kunnen dit weekend weer hun hart ophalen tijdens Italia a Zandvoort. Abarth laat dit evenement niet aan zich voorbij gaan en presenteert daar, naast de 500C met handbak, de Abarth Punto Evo met Esseesse-kit. Het kostplaatje daarvan is nu ook bekend.

De Abarth Punto Evo Eseesse beschikt over een opgevoerde 1.4 MultiAir met 180 pk en 270 Nm. Dit is 15 pk en 20 Nm dan zonder de optionele tuningskit. Accelereren naar 100 km/h gaat in een vlotte 7,5 seconden en de topsnelheid ligt op 215 km/h. Eigenlijk wisten we dit al, maar er is meer.

Inbegrepen bij de Esseesse-kit zitten namelijk ook variabele KONI FSD-dempers die de auto 15 mm laten zakken, maar bovenal een strakke wegligging geven zonder op comfort in te leveren door zich direct en zonder elektronica aan de rijomstandigheden aan te passen. Daarnaast monteert Abarth op de Punto Evo Esseesse geventileerde Brembo-remschijven vóór en achter, 18 inch aluminium velgen (wit of titanium), een BMC-luchtfilter en een uitlaatsysteem met gemodificeerde geometrie.

Prijs
De Esseesse-kit kan in een dag gemonteerd worden door de speciaal toegewezen Abarth-servicepunten en heeft een meerprijs van € 4.250,- inclusief montage. De KONI FSD-set (vier schokdempers en 20 mm verlagingset met rode Brembo-verenset) kan ook los besteld worden en daarvan bedraagt de meerprijs € 1.495,- inclusief montage.

De Abarth Punto Evo Esseesse is voor het eerst te zien op 26 juni tijdens Italia a Zandvoort. De Abarth Punto Evo is er vanaf € 22.990,-.

Gerelateerde artikelen

Megagallery: Abarth 500C & Punto Evo

Autonieuws
Megagallery: Abarth 500C & Punto Evo
> Artikel lezen

Ode aan de racerij: Abarth Punto Supersport

Autonieuws
Ode aan de racerij: Abarth Punto Supersport
> Artikel lezen

Ook in Genève: Abarth Punto Scorpione

Autonieuws
Ook in Genève: Abarth Punto Scorpione
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.