Autonieuws

Maybach

‘Duurste Mercedessen worden Maybach’

Even leek het noodlijdende Maybach aan de beterende hand te zijn door het succes van de Coupé, maar nu lijkt het erop dat het voortbestaan van het prestigieuze merk alsnog aan een zijden draadje hangt. Er een label van Mercedes van maken zou de redding van Maybach kunnen zijn.

‘Duurste Mercedessen worden Maybach’

Daimler stak nog niet zo lang geleden nog een miljard dollar aan ontwikkelingskosten in Maybach, maar zag dat als sneeuw voor de zon verdwijnen toen de verkopen uitbleven. In 2010 werden er slechts 157 Maybach’s aan de man gebracht, terwijl de oorspronkelijk doelstelling 1.500 exemplaren was. Een teleurstelling die het prestigemerk niet zomaar weer te boven komt en Daimler voor enkele moeilijke opties heeft gezet, waarvan de stekker uit Maybach trekken de meest lugubere is.

Aston Martin
Een meer gewenste beslissing om Maybach overeind te houden is een derde partij in de arm te nemen. Het is geen geheim dat heren van Aston Martin zich al vaker in Stuttgart hebben gemeld om daar te praten over een samenwerking. De Britten zouden hiermee de beschikking krijgen over diverse moderne technologieën (motoren, transmissies) voor hun toekomstige modellen en de Duisters op hun beurt zouden gebruik kunnen van Aston Martin’s knowhow op het gebied van exclusieve in kleine serie gebouwde auto’s, waar Maybach ook onder valt. Officieel is van een dergelijke associatie tussen Aston Martin en Daimler geen sprake, maar dat de beide fabrikanten zo hun behoeftes hebben en elkaar daarin kunnen versterken is zeker.

Mercedes’ label
Vervolgens is er nog een andere mogelijkheid tot het redden van Maybach en dat is er een Mercedes-Benz’ label van maken. Geen apart staand automerk zoals nu het geval is, maar een uitvoering die enkel wordt toebedeeld aan de luxe, meest duurste Mercedessen. Zeg maar wat AMG binnen Mercedes is qua sportiviteit, wordt Maybach qua exclusiviteit.

1 juli
Aanvankelijk had het management van Daimler AG 1 juli als deadline gezet om een beslissing over Maybach te stellen, maar dit wordt door deze derde optie een kleine maand opgeschoven. Eind juli wordt de knoop doorgehakt.

Bron: Automotive News

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers