Autonieuws

Geruchten rondom Lamborghini SUV laaien weer op

Aan ideeën heeft Lamborghini geen gebrek. Het merk, dat in de schoot van de Volkswagen-Audi-groep opereert, denkt al lang na over extra modellijnen. Een productlijn met slechts twee modellen, de Aventador en de Gallardo op dit ogenblik, is immers mager. Omdat de aantallen beperkt blijven en omdat - bijvoorbeeld - aartsrivaal Ferrari wel nieuwe niches aanboort lijkt ook Lamborghini nog altijd op zoek.

Van Lamborghini zagen we de afgelopen jaren reeds de vierdeurs Estoque en een nieuwe interpretatie van de Miura. Geruchten gaan er bovendien weer over een betaalbare instapper die klanten moet afsnoepen bij merken als Porsche die een veel groter volume draaien. En nu duikt er weer een SUV op. Een ´dagelijks inzetbare´ Lamborghini staat al lang op het verlanglijstje van de Italianen. Eind vorig jaar nog dacht AutoCar er zeker van te zijn dat Lamborghini de Estoque zal gaan bouwen. Toch wordt daar nu weer aan getwijfeld. Terwijl die vierdeurs limousine een specifiek platform nodig zou hebben, kan voor een SUV een reeds bestaande bodemplaat gebruikt worden. Die kan immers gebaseerd zijn op de Porsche Cayenne. Die is op zijn beurt afgeleid van de VW Touareg, waar Audi dan weer een aangepaste versie van in de catalogus heeft staan als Q7... En de ingenieurs zijn schijnbaar tot de conclusie gekomen dat Lamborghini´s nieuwe, compacte V12 er tussen de voorwielen past.

Rambo Lambo
Lamborghini had van 1986 tot 1993 al eens een terreinwagen in de catalogus. Die LM002 was oorspronkelijk ontwikkeld voor militaire doeleinden, maar er werd geen enkel exemplaar van verkocht. Van de civiele versie werden uiteindelijk 328 stuks geproduceerd. De "Rambo Lambo" overtuigde niet meteen door z´n subtiele lijnenspel, maar presteerde wel uitstekend in het terrein. Vooral in de woestijn was de LM002 nauwelijks te kloppen. En de prestaties waren ondanks een leeggewicht indrukwekkend. Voor de aandrijving had je dan ook de keuze uit een 5.2 liter V12 of een 7.2 liter V12 die rechtstreeks uit een raceboot werd gehaald.

Gerelateerde artikelen

China heeft z'n eigen Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop

Autonieuws
Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop
> Artikel lezen

Wegdromen bij je favoriete Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

TopCar vindt Lamborghini Urus niet extreem genoeg

Tuning & styling
> Artikel lezen

Taart met extra slagroom bij Lamborghini

Autonieuws
Taart met extra slagroom bij Lamborghini
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.