Autonieuws

In hogere sferen met Audi R8 GT Spyder

Audi presenteert de R8 GT Spyder. De in 333 exemplaren te bouwen cabriolet volgt hetzelfde recept (minder gewicht, meer vermogen) als dat van de R8 GT, maar biedt nog meer rijbeleving vanwege zijn open constructie.

Keuzes maken in het leven kunnen absurd moeilijk zijn, zelfs wanneer je een tonnetje of drie te besteden hebt aan een nieuwe sportwagen. Wordt het deze Audi R8 GT Spyder of de eveneens recent geïntroduceerde Mercedes-Benz SLS AMG Roadster? Zucht, dat is een keus die wij niet zomaar even kunnen maken. Hoewel ze prijstechnisch – beide vraagprijzen zijn overigens nog niet bekend – elkaar rivalen zijn, lopen ze qua karakter sterk uiteen.

85 kg afgeslankt
De Audi R8 GT Spyder neigt naar het extreme met zijn aerodynamische spoilers vóór, forse vleugel achter en racy diffuser. Daarnaast werd het wagengewicht ten opzichte van het reguliere model met 85 kg teruggebracht naar 1.640 kg door veelvuldig gebruikt van zogeheten Carbon Fiber Reinforced Polymer. Voor nog meer snelheidspotentieel nam het vermogen juist toe, namelijk naar een totaal van 560 pk. Zodoende werd een gunstigere pk/gewichtsverhouding (2,93 kg/pk) gecreëerd waardoor de R8 GT Spyder in slechts 3,8 seconden naar 100 km/h kan knallen. De topsnelheid ligt op een hoogte van 317 km/h. De R8 GT Spyder is standaard uitgerust met de automatische zestraps R tronic-transmissie, Launch Control en uiteraard permanente vierwielaandrijving. Ten opzichte van de Audi R8 V10 Spyder is het onderstel van de GT-versie bovendien met nog eens met 10 mm verlaagd.

Niet beknibbeld
De GT Spyder is de absolute topuitvoering binnen het leveringsprogramma van de R8 en Audi heeft dan ook niet beknibbeld op appetijtelijke zaken dat rijden tot een waar genot maakt. Naast een enorme prestatiedrang zijn 19 inch wielen en keramische remschijven standaard, evenals LED-verlichting, een speciale sportmodus voor bijvoorbeeld circuitgebruik, een met alcantara bekleed interieur en diverse accenten van koolstofvezel. Volautomatische airconditioning, een uitgebreid navigatiesysteem, een antidiefstalalarm en een heuse laptimer zijn tevens aanwezig.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi R8 Spyder enkel met 540 pk

Autonieuws
Audi R8 Spyder
> Artikel lezen

Audi R8 Spyder duikt op waar je 'm niet verwacht

Autonieuws
Audi R8 Spyder duikt op waar je 'm niet verwacht
> Artikel lezen

Audi R8 Spyder: mooie blik op de nieuweling

Spyshots
> Artikel lezen

Audi's snelste cabriolet ooit: R8 Spyder V10 Plus

Autonieuws
Audi's snelste cabriolet ooit: R8 Spyder V10 Plus
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.