Autonieuws

Volkswagen toont Golf Cabrio GTI en R tijdens Wörthersee

Volkswagen heeft grote plannen met de nieuwe Golf Cabriolet. Naast de inmiddels bekende benzine- en dieselmotoren laat Volkswagen tijdens Wörthersee 2011 een conceptcar van een Golf Cabrio in zowel GTI- als R-uitmonstering zien.

Er is een Golf GTI. En er is een Golf Cabrio. Maar de combinatie van de twee maakte Volkswagen nooit. Tot nu. Het is weliswaar (voorlopig) niet meer dan een studiemodel, maar de 210 pk sterke tweeliter turbomotor van de Golf GTI is ter gelegenheid van het GTI-treffen in het Oostenrijkse Wörthersee gekoppeld aan het koetswerk van de dakloze editie.

GTI-look
Volkswagen heeft het geheel voor de gelegenheid uiteraard ook een extra agressieve aankleding gegeven. De voorspoiler, achterbumper, uitlaat, ophanging, velgen en de interieurbekleding zijn specifiek voor het model en refereren uiteraard aan de bekende GTI.

Golf Cabrio R
Maar daar blijft het niet bij. De VAG-liefhebbers die massaal naar Oostenrijk zijn gekomen worden door Volkswagen ook nog eens getrakteerd op een nog snellere Golf Cabriolet. De VW Golf R Cabrio, eveneens een studiemodel, heeft dezelfde 2.0 liter turbomotor als de dakloze GTI. In de R levert die echter 270 in plaats van 210 pk. Vierwielaandrijving helpt om al dat geweld op het asfalt over te brengen en als je je werk goed doet, rijdt de Golf R Cabrio in minder dan eens zes tellen 100 km/h.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Up! GTI: lekker vlot karretje

Autonieuws
Up! GTI: lekker vlot karretje
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Golf GTI Performance ook weer wat sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Verliefd GTI-stelletje stapt in 'Jacky'-geruit huwelijksbootje

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.