Autonieuws

Aston Martin V12 Zagato racers draaien proef

In voorbereiding op de 24 Uren van de Nürburgring draaide de kakelverse Aston Martin V12 Zagato proef tijdens de VLN-race op hetzelfde Helse asfalt. Alles bleef heel.

Vorige week tijdens Concours d’elegance in Villa d’Este onthuld en een week later al een vier uur durende race achter de kiezen. De twee Aston Martin V12 Zagato racers worden klaargestoomd voor de 24 Uren van de Nürburgring die eind deze maand plaatsvindt. “De VLN-wedstrijd afgelopen weekend is een uitstekende voorbereiding op die loodzware endurancerace,” zegt David King, het hoofd van Aston Martin Motorsport. “Met slechts een week oud bevindt de V12 Zagato zich nog in een zeer jong ontwikkelingstadium en de VLN-race is een goede graadmeter in hoe we nu al staan. Daarbij geeft het ons en de rijders de kans de auto te leren kennen.”

Tweede test
Volgens Aston Martin verliep alles naar behoren, maar een grondige tweede test kan nooit kwaad, zeker niet als de V12 Zagato´s het straks acht keer zo lang moeten volhouden. Daarom trotseert Aston Martin met de Zagato-racers nogmaals de Ring op 11 juni, en wel tijdens de race van het DAC Reinoldus-Langstreckenrennen VLN. Dit zal de laatste grote voorbereiding zijn op het echte werk, de 24 Uren van de Nürburgring op 25 en 26 juni aanstaande.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin heeft de Rapide AMR af

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston's DBS Superleggera Volante is black beauty

Spyshots
> Artikel lezen

Gemeen: Aston showt Zagato Shooting Brake in andere kleuren

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuw sportief topmodel: Aston Martin DB11 AMR

Autonieuws
Nieuw sportief topmodel: Aston Martin DB11 AMR
> Artikel lezen

Laatste ronde voor (oude) Aston Martin Vantage V600

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.