Autonieuws

Saab hervat productie

Saab heeft de productiebanden weer aan het rollen. Bij de hervatting waren Victor Muller, Pang Qinghua, CEO en voorzitter van Pang Da Automobile, en Gunnar Brunius, de Vice President Inkoop en Productie van Saab Automobile, aanwezig. Vandaag is al weer goed voor honderd Saab’s.

De productie van Saab lag sinds 6 april jl. stil en het hoe en waarom menen we niet meer te hoeven uitleggen. Belangrijkste is dat Saab weer leeft, vindt ook Muller. “Dit is een fantastische dag voor ons bedrijf. Het is mooi om te zien dat de fabriek weer draait. We hebben moeilijke weken achter de rug, maar Saab is terug en we moeten de komende periode hard werken om het vertrouwen terug te winnen en onze bekwaamheid als een succesvolle autoconstructeur te tonen,” aldus de topman.

Voorzichtig begin
Muller zag samen met zijn nieuwe compagnons een Saab 9-5 Aero XWD en een Saab 9-3 Cabriolet Independence Edition als eerste geproduceerde Saab’s sinds begin april van de band in Trollhättan rollen. ‘Het is de bedoeling dat er vandaag nog minimaal 98 volgen, want er staan honderd voor deze hervatte productiedag gepland. Eind deze week verwachten we weer op volle kracht te draaien en zo’n 250 auto’s te produceren.’ 

Overwerken
Een beetje vaart achter de productie zetten mag ook wel. Saab zegt namelijk meer dan 6.500 orders in portefeuille voor haar Zweedse fabriek te hebben en de klanten willen natuurlijk zo snel mogelijk met hun nieuwe trots kunnen rijden. Twintig procent daarvan is overigens voor Pang Da. Wereldwijd ligt het aantal orders op ongeveer achtduizend en dat is inclusief 1.600 bestellingen voor de Saab 9-4X, die in Mexico wordt gebouwd. Om de orders enigszins vlot weg te werken worden er dan ook langere dagen gemaakt en zelfs op zaterdag geproduceerd.

Gerelateerde artikelen

'Nieuwe' Saab 9-3 ook in Nederland te koop

Autonieuws
Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop
> Artikel lezen

Laatste modellen Saab onder de hamer

Autonieuws
Laatste modellen Saab onder de hamer
> Artikel lezen

Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band

Autonieuws
Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band
> Artikel lezen

Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!

Autonieuws
Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.