Autonieuws

Volvo V30: de kogel is door de kerk

De C30 is een belangrijk model voor Volvo, maar in zijn eigen klasse heeft de auto nooit echt een serieuze rol gespeeld. Dat heeft simpelweg te maken met het feit dat de C30 er alleen als driedeurs is. Bij de nieuwe generatie gaat dat allemaal veranderen.

Volvo heeft de ambitie flink te groeien. Drijvende kracht daarachter is het Chinese Geely dat als nieuwe eigenaar miljoenen pompt in het Zweedse merk om vaste voet aan de grond te krijgen. Op dit moment en de komende tijd zijn de S60 en V60 de grote kostwinners van Volvo en onlangs werd bevestigd dat de toekomstige XC90 ook voor de nodige inkomsten moet gaan zorgen.

Kleine V60
Maar de nieuwe XC90 komt er pas tegen 2015. En om de 60-serie er de komende jaren niet alleen voor te laten staan werkt Volvo zodoende achter de schermen aan een reeks nieuwe modellen, waaronder de toekomstige C30. Met het oog op winstbejag komt die generatie er niet alleen als 3-deurs, maar ook als V30 met vijf portieren en een volwaardige achterklep à la V60. Over iets meer dan een jaar zou die al klaar moeten zijn, maar dat vinden wij wel erg snel omdat er nog maar weinig bekend is over de auto. Ook de vraag of de V30 de V50 gaat vervangen is nog onbeantwoord. Vermoedelijk wel.

Gerelateerde artikelen

Milde facelift voor Volvo V40 en V40 Cross Country

Autonieuws
Milde facelift voor Volvo V40
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Privé een Volvo V40 rijden voor € 349,- per maand

Autonieuws
Privé een Volvo V40 rijden: € 349,- per maand
> Artikel lezen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.