Autonieuws

Zagato en Aston Martin vieren feest

Aston Martin en Zagato gaan hun samenwerking van 50 jaar op een gepaste wijze vieren. Het resultaat is al deels te zien op de teaser die vandaag werd losgelaten.

Vijftig jaar geleden riep Aston Martin de hulp in van Zagato om haar DB4GT lichter en sneller te maken. Algemeen directeur Elio Zagato en technisch directeur Gianni Zagato stonden direct voor de Britse sportwagenfabrikant klaar. Meteen stortten ze zich samen met een aantal getalenteerde ingenieurs op de aangenomen opdracht en een week later al werden de eerste schetsen van de DB4GT Zagato getoond. Het model ging in productie en debuteerde tijdens het in 1961 gehouden Goodwood-evenement. In totaal werden er 19 DB4GT Zagato’s gebouwd die vandaag de dag allemaal nog bestaan. Na deze succesvolle samenwerking gingen beide partijen ieder weer hun eigen weg.  Tot medio jaren ´80; in 1986 zagen de V8 Vantage Zagato en V8 Zagato Volante het levenslicht. De laatste samenspanning stamt uit 2002 toen op de Autosalon van Parijs de DB7 Zagato werd onthuld. Nu, anno 2011, is het precies 50 jaar geleden dat Aston Martin en Zagato voor het eerst wat voor elkaar betekenden; een geschikt moment voor een nieuwe samenwerking.

Productie in 2012
Aston Martin en Zagato zullen het resultaat van de laatste samenwerking op 21 mei onthullen tijdens het Villa d’Este Concours aan het Comomeer in Italië. Vervolgens zal de sportwagen nog deze maand ingezet worden tijdens een race op de Nordschleife. Het blijft overigens niet bij een shownummer, de auto gaat ook in productie. Voor volgend jaar staat ie gepland. De ongetwijfeld beperkte oplage is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Nieuw sportief topmodel: Aston Martin DB11 AMR

Autonieuws
Nieuw sportief topmodel: Aston Martin DB11 AMR
> Artikel lezen

Bloedsnelle AMR-versie van Aston Martin Rapide op til

Spyshots
> Artikel lezen

Laatste ronde voor (oude) Aston Martin Vantage V600

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston's DBS Superleggera Volante is black beauty

Spyshots
> Artikel lezen

Aston Martin duikt de diepte in met Project Neptune

Autonieuws
Aston boot
> Artikel lezen

Italiaans tintje aan opvolger Aston Martin Vanquish

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.