Autonieuws

Ontwikkeling Ford Focus ST op schema

De reguliere Ford Focus staat inmiddels bij de dealer, maar liefhebbers van de ST moeten nog het nodige geduld opbrengen. Om het wachten enigszins dragelijk te maken vertelt Ford wat meer over deze snelle Focus.

"De ontwikkeling van de sportieve nieuwe Ford Focus ST ligt op schema", meldt Ford ons via een persbericht. "Ruim zestig verschillende prototypen van de ST worden momenteel getest op de meest veeleisende wegen ter wereld, zoals de Californische Freeways en de Duitse Nürburgring."

Meer vermogen en minder verbruik
De nieuwe Focus ST wordt uitgerust met een extra krachtige versie van de nieuwe 2.0-liter EcoBoost-motor van Ford. Deze zal 250 pk gaan leveren en moet aanzienlijk zuiniger moet worden dan de vijfpitter in de ST zoals we die nu kennen. Matthias Tonn, Chief Program Engineer, Global Performance Products van Ford Europa, zegt er het volgende over: “Het realiseren van een zo laag mogelijk brandstofverbruik is voor Ford Motor Company wereldwijd één van de belangrijkste doelstellingen. We willen toonaangevend zijn in elke klasse, ook met een sportieve auto, dus we zijn voor de nieuwe ST op zoek naar de best mogelijke combinatie van een hoog prestatieniveau en een laag brandstofverbruik.”

Lagere zitpositie
Naast het verlagen van het verbruik concentreert het Ford-ontwikkelingsteam zich op het leveren van een nog indrukwekkender rijervaring, met onder meer een zeer nauwkeurig afgesteld EPAS-systeem (Electric Power Assist Steering). Ook krijgt de zitpositie van de bestuurder extra aandacht. Deze was in de vorige generatie namelijk vrij hoog en zal in het nieuwe model beter gekozen zijn. Daarnaast bieden de nieuwe stoelen (nog) meer steun.

One Ford-strategie
De nieuwe Focus ST is de eerste wereldwijd verkrijgbare sportieve Ford, een exponent van de One Ford-strategie. Ook voor het eerst is dat de nieuwe ST op de Noord-Amerikaanse en Aziatische markt verkrijgbaar zal zijn. Wanneer de Focus ST exact geïntroduceerd wordt is nog niet bekend. Begin 2012 staat in ieder geval het showroomdebuut gepland.

Gerelateerde artikelen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Maccen met de nieuwe Ford Focus Wagon

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.