Autonieuws

Nieuwe eigenaar, nieuwe Caterham

Lotus Cars in handen krijgen is hem niet gelukt. Maar door Caterham te kopen heeft de kersverse eigenaar Tony Fernandes alsnog een stukje Lotus in handen gekregen. Om dit te vieren wordt er een gelimiteerde Caterham Seven gelanceerd.

Dat de liefde van Fernandes voor het merk Lotus groot is blijkt wel uit het feit dat de Maleisische entrepreneur ook eigenaar is van de Formule 1-renstal Team Lotus. Met het verkrijgen van Caterham Cars haalt Fernandes nog meer Lotus in huis. De kleine Britse constructeur heeft namelijk nog altijd de officiële rechten van de Lotus 7 in handen. Ook blijft voormalig topman bij Lotus Cars, Ansar Ali, na de overname actief in het management van Caterham.

Nieuwe producten
Sinds jaar en dag teert Caterham op replica’s van de Lotus 7. Met succes gezien de recordwinst in 2010. Maar op termijn is toch echt uitbreiding nodig om een gezonde toekomst tegemoet te gaan. Tijdens de F1 Grand Prix van Groot-Brittannië in juli zal Caterham hun toekomstplannen en de nieuwe modellen die daarmee gemoeid gaan uit de doeken doen. “Dessalnietemin zal de Seven altijd de spil van Caterham Cars blijven vormen”, zegt Fernandes tegen het Engelse Autocar.

Special Edition
Ter gelegenheid van de overname zal Caterham een speciale Team Lotus Seven lanceren. Feitelijk betreft het een optioneel pakket dat op alle Seven-modellen momenteel verkrijgbaar te bestellen is. Ook op de Superlight R500, het huidige topmodel. Herkenbaar is de speciale uitvoering aan de teamkleuren van Team Lotus en de plaquette met daarin de handtekening gegraveerd van Jarno Trulli en Heikki Kovalainen, de F1-coureurs van de renstal. Kopers van een Team Lotus Seven ontvangen tevens een uniek gescheidenisboek over de Seven voorzien van Mike Gascoyne’s handtekening. Hij is de hoofddesigner van Team Lotus.

Gerelateerde artikelen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus 7, nu Caterham, still going strong na 60 jaar

Autonieuws
> Artikel lezen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.