Autonieuws

BMW Z4 krijgt viercilinder turbomotor

De zescilinder in de BMW Z4 sDrive30i ruimt het veld voor een viercilinder. De auto krijgt de typenaam Z4 sDrive28i en ontwikkelt met 240 pk net iets minder vermogen dan de huidige zescilinder.

De nagelnieuw ontwikkelde TwinPower-Turbo viercilinder benzinemotor debuteerde onlangs in de X1 xDrive28i en zal langzaam maar zeker zijn weg gaan vinden in meerdere BMW-modellen. De Z4 is de tweede. Daar zal de 240 pk sterke tweeliter de huidige sDrive30i met 258 pk gaan vervangen. In eerste instantie is dat even slikken. We zijn immers prettig gewend aan de smeuïge zescilinder in de Z4. Een woordvoerder van BMW laat ons echter weten dat veel aandacht is besteed aan het geluid van de viercilinder en aan de juiste beleving wat betreft prestaties.

Tweede viercilinder voor Z4?
Een logisch gevolg van deze vervanging is dat de minder potente Z4 sDrive23i (heden een zescilinder met 204 pk) eveneens vervangen zal worden door een variant op basis van deze nieuwe viercilinder turbomotor. BMW bevestigt het officieel nog niet, maar het ligt volgens de fabrikant wel in de lijn der verwachting. Dat zegt ons genoeg.

Definitieve specificaties, prestaties en verbruikscijfers van de Z4 sDrive28i worden later dit jaar bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Teaser time: opvolger BMW Z4 laat zich zien

Spyshots
BMW teaser
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.