Autonieuws

Kia K2: Rio-sedan voor de Chinezen

Speciaal voor de Chinese markt heeft Kia de K2 ontworpen en ontwikkeld. De auto is technisch gebaseerd op de nieuwe Rio en deelt qua styling veel kenmerken met de Optima.

De internationale ambities van Kia worden steeds duidelijker. De Koreanen ontwikkelden eerder al de Cee´d en Venga speciaal voor Europa en laten met de K2 zien de Chinese markt in het vizier te hebben. De K2 is dan ook speciaal voor de Chinese consument ontworpen en ontwikkeld en wordt zelfs in China gebouwd. Voor de productie van de K2, die in juni zal starten, wordt de Dongfeng Yueda Kia fabriek in de Chinese provincie Jiangsu gebruikt.

Mini-Optima
Zoals gezegd is de K2 technisch gebaseerd op de nieuwe Rio, maar qua design zijn de overeenkomsten minimaal. De K2 ziet er meer uit als een kleine K5 (Optima genaamd in Europa en de VS). Dat komt ook tot uiting in de afmetingen. De K2 meet 4.370 mm in de lengte, 1.700 mm in de breedte en 1.460 mm in de hoogte. De bagageruimte meet 500 liter en Kia claimt dat de K2 met zijn wielbasis van 2.570 mm de langste in zijn klasse is.

Marktaandeel
Kia hoopt met de K2 een aanzienlijk marktaandeel in China te kunnen opeisen. Nu al is de fabrikant zeer succesvol in China waar het net zoveel auto´s verkoopt als in heel Europa.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Kia Sportage nu al naakt gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Vol-elektrische Kia Niro EV als productiemodel gesnapt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.