Autonieuws

Gepeperde Micra: Nissan Compact Sport Concept

Nissan´s Chinese divisie heeft de kruidenmolen bovengehaald voor de Shanghai Motor Show. Een extra gepeperde versie van de Micra is het resulaat. Vooral de aaibaarheidsfactor van de wereldwijd verkochte stadsauto moest eraan geloven.

De koets is grondig herzien en krijgt een forse voorbumper, luchtdoorstroomopeningen achter de voorste wielbogen en een achterbumper met een centrale dubbele uitlaat. De koplampen zijn nog herkenbaar, maar de achterlichten zijn dan weer compleet nieuw. De lengte blijft beperkt – het model meet nog geen 3,50 m, de hoogte is met 8 centimeter gereduceerd en de breedte is dan weer gevoelig toegenomen.

Contrasterend
Tussen de afgeslankte buitenspiegels zit een grondig hertekend dashboard die is gestoffeerd met contrasterende materialen. De verlichting is rood en de bestuurder kijkt door een met leder bekleed sportstuur op een grotendeels digitaal instrumentarium met drie zones. Dat is nieuw. De middenconsole komt echter rechtstreeks uit de Micra.

190 pk
Tussen de voorwielen legt Nissan een 1.6l viercilinder-in-lijn turbomotor met directe injectie. Die centrale kennen we uit de Juke, waar hij bovenaan het benzine-aanbod prijkt. De eenheid wekt 190 pk op en wordt ook hier gekoppeld aan een CVT-automaat. Om de sportieve rijsensatie niet helemaal te verpesten kan die ook een conventionele automaat imiteren. Gezien het lage gewicht van een “Micra GTI” kan je behoorlijke sprintcijfers verwachten, maar de Japanners geven geen prestaties vrij. Productieplannen zijn er tot nader order niet.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.