Autonieuws

Volvo Concept Universe: Scandinavische weelde

Volvo lijkt de ambitie te hebben om nog een stap hogerop te gaan. Volvo presenteert op de Sjanghai Motor Show de Concept Universe, een toplimousine met coupé-elementen en Volvo-kenmerken uit het verleden.

“De Volvo Concept Universe biedt een glimp van onze toekomstige toplimousine”, zegt Stefan Jacoby, President and CEO of Volvo Car Corporation. Daarbij moeten we niet denken aan een rechtstreekse plaatsvervanger van de S80, maar eerder aan een rivaal voor de BMW 7-serie, Mercedes S-klasse en Audi A8.

De mens centraal
Peter Horbury is verantwoordelijk voor het design van de Concept Universe. Daarbij heeft hij de mens centraal gesteld. Aan het dashboard - dat zich volledig concentreert op de bestuurder - is dit onder andere zichtbaar. Maar Horbury heeft ook een gevoel van handwerk en duurzaamheid willen opwekken. Dat vinden we dan weer terug in de gebruikte materialen en het typisch Scandinavische design.

Historisch verantwoord
Om de Concept Universe herkenbaar te maken als een echte Volvo hebben de ontwerpers stijlelementen uit het verleden van Volvo ter inspiratie genomen. De voorzijde bijvoorbeeld heeft nadrukkelijk iets weg van de Volvo PV44, ook wel bekend onder de bijnaam “Kattenrug”. Over een dergelijk designelement gesproken; de daklijn loopt op een dusdanige manier weg naar achteren dat gerust van een vierdeurs coupé gesproken mag worden. Toch zal het de achterinzittenden aan niets te kort komen, dus ook niet aan ruimte. “Volvo heeft de ambitie om het merk te worden dat het beste de wensen de kopers van luxe, moderne auto’s kan vertalen.”

Gerelateerde artikelen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 uitgeroepen tot Europees Auto van het jaar

Autonieuws
Volvo XC40 uitgeroepen tot Europees Auto van het jaar
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Schrik! Lara Croft rijdt Volvo voortaan

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.