Autonieuws

Nissan Leaf Nismo RC: elektrische raceauto

Elektrisch rijden is onontkoombaar, maar in de autosport is emotie nog altijd van groot belang. Als je aan een circuit staat is het voor de beleving noodzakelijk om bolides voorbij te horen denderen en de geur van brandstof te ruiken. Deze Nissan Leaf mist die twee essentiële elementen.

Van saai mogen we volgens Nissan toch niet spreken. De Leaf Nismo RC geeft wat Nissan betreft de toekomst van de autosport aan. En dat is een vreemde uitspraak voor een merk dat ook de GT-R voor zowel de openbare weg als de GT1-klasse bouwt.

40% lichter
Terug naar de Leaf Nismo RC (Racing Competition). De auto is grotendeels gebaseerd op de Leaf zoals we die langzaam maar zeker op de Europese wegen zien verschijnen, maar toch op tal van punten aangepast. De carrosserie is geheel uit carbon vervaardigd, de ramen zijn van kunststof en verder zien we LED-koplampen en instelbare spoilers. Wie de foto goed bekeken heeft ziet tevens dat dit geen sedan meer is maar een coupé. Nissan claimt dat ook het ontbreken van de achterbank, het audio-/navigatiesysteem en de bekleding ertoe bijgedragen heeft dat deze race-Leaf 40% lichter is dan het productiemodel.

Elektrisch racen niet saai?
Met de Leaf Nismo RC zal Nissan de komende tijd diverse demonstratieritten gaan geven tijdens grote autosportevenementen. Het is tevens een rijdend laboratorium voor de elektrische componenten van de Japanners en een onderzoeksproject naar elektrisch rijden in de autosport. Met zijn 107 pk moet de Leaf in nog geen 7 seconden naar 100 km/h kunnen sprinten en een topsnelheid van net 160 km/h kunnen behalen. Dat alles bij geen enkele gram CO2-uitstoot, maar helaas ook geen brullend motorgeluid... Bovendien zijn de accu´s na 20 minuten leeg en is een pitstop van 30 minuten noodzakelijk om deze weer op te laden. En dan beweert Nissan ook nog dat racen niet saai is? 4

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Nissan Leaf: 500 km ver en minder futuristisch

Spyshots
> Artikel lezen

Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu

Autonieuws
Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan-medewerker deelt alvast de nieuwe Leaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf in meerdere opzichten veelbelovend

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.