Autonieuws

Opel Insignia OPC Unlimited ontketend

It’s in the name. Opel presenteert de Insignia OPC Unlimited zonder snelheidsbegrenzer. De Insignia der Insignia’s loopt daardoor niet langer spaak bij 250 km/h.

Door geen elektronische begrenzer bij de Opel Insignia OPC Unlimited toe te passen reikt de topsnelheid 270 km/h in plaats van de gekortwiekte 250 km/h. Onder de kap nog altijd de 325 pk en 435 Nm sterke V6-turbo, goed voor een knaltijd naar 100 km/h in zes seconden. De Insignia Sports Tourer OPC doet hier 6,3 seconden over. De opgegeven pieksnelheid geldt overigens alleen bij de vierdeurs Insignia OPC met handbak. Bij de versies met automaat en de overige carrosserievarianten ligt dit iets lager.

Herkennen
Om bestuurders van dikke Mercedessen, BMW’s en Audi’s te laten weten dat jouw Insignia hen moeiteloos kan bijhouden heeft Opel de Unlimited voorzien van een blauw Brembo-logo. Goed opletten dus! Pas als de naïevelingen in hun Germaanse premiumbakken je tot stilstand weten te dwingen zijn ook de nieuw ontworpen snelheidsmeter en toerenteller als herkenningspunten zichtbaar.

Training
Zomaar de eigenaar van een Insignia OPC Unlimited een halt toeroepen zal overigens niet gaan. Iedere koper van een ontketende Insignia OPC krijgt namelijk tevens een OPC-circuittraining op het testcircuit van Opel in Dudenhofen aangeboden. Daar leren ze, onder leiding van Opel-merkambassadeur en voormalige Formule 3-kampioen Joachim Winkelhock plus instructeurs met race-ervaring, hoe ze het potentieel van hun auto kunnen benutten. In alle veiligheid en vertrouwen welteverstaan.

De verkoop van het snelste productiemodel uit de Opel-geschiedenis gaat vlak voor de zomervakantie van start. De prijzen zullen binnenkort bekend gemaakt worden.

Gerelateerde artikelen

Opel Insignia ST GSi treedt in voetsporen zeldzame Vectra

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle pakezel: Opel Insignia GSi Sports Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.