Autonieuws

Mercedes-Benz C 220 CDI alsnog met 20% bijtelling

Goed nieuws voor de leaserijder met een voorliefde voor Mercedes-Benz. De fabrikant heeft het alsnog voor elkaar gekregen het laatst benodigde CO2-grammetje van de C 220 CDI te lozen. Gevolg, maximaal 20% bijtelling voor het dieselmodel.

Na de verfijningkuur van de Mercedes C-klasse stoot de C 220 CDI slechts 117 gram CO2 per kilometer uit. Maar volgens ons belastingstelsel is dat net een grammetje teveel om in aanmerking te komen voor het bijtellingtarief van 20%. Nu maakt Mercedes bekend dat het lobbyen bij de fabriek heeft geloond, want er komt een C 220 CDI naar Nederland met een CO2-uitstoot van 116 g/km, precies genoeg voor een fiscale korting van vijf procent. Het gemiddelde verbruik ligt op 4,4 l/100 km.

Specificaties
Die ene gram eraf halen brengt wel enkele consequenties met zich mee. De zakelijk aantrekkelijke C 220 CDI heeft niet de aanvankelijk opgegeven 170 maar 163 pk. Dit is namelijk de fiscale grens in diverse landen. Ook is de zakelijke aantrekkelijke C-klasse enkel te verkrijgen als Sedan uitgevoerd met een handbak. Voor de Estate en de automatische schakelende versies geldt nog altijd een bijtelling van 25%. Mercedes zou er goed aan doen hier nog eens kritisch naar te kijken, Audi biedt immers wel een A4 sedan én Avant met 20% bijtelling en datzelfde geldt voor de BMW 3-serie.

De milieuvriendelijke Mercedes-Benz C 220 CDI staat vanaf deze zomer bij de dealer. Prijzen moeten nog bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.