Autonieuws

Een MINI met de genen van Rolls-Royce

De MINI ‘Inspired by Goodwood’ vertaalt Rolls-Royce vakmanschap naar het merk MINI. De exclusieve en gelimiteerde MINI werd samen met de designers van Rolls-Royce ontworpen. Een unieke combinatie.

Dikke lamswollen vloermatten, kasjmier en ‘Walnut Burr’ hout. Het zijn kenmerken die je linkt aan Rolls-Royce, maar niet aan MINI. En toch gingen de designers van Rolls-Royce en MINI – beiden onderdeel van de BMW Group – de uitdaging met elkaar aan. Het resultaat is deze creatie: een MINI geïnspireerd door Goodwood, Rolls-Royce’s thuisbasis.

Cooper S
De MINI ‘Inspired by Goodwood’ is gebaseerd op de 184 pk sterke Cooper S en voorzien van exclusieve Rolls-Royce kenmerken. De auto staat op 17 inch lichtmetaal en is gespoten in de Rolls-Royce kleur ‘Diamond Black’. Optioneel is er overigens ook te kiezen voor ‘Reef Blue’.

One of 1000
Waar de samenwerking echter vooral zichtbaar is wordt duidelijk als je instapt. Je voeten zakken weg in de lamswollen vloermatten en je kijkt uit op het met ‘Corn Silk’ kleurige leder waarmee het dashboard en de middenconsole zijn bekleed. De stoelen zijn eveneens voorzien van hoogwaardig leder en de vloer en het dak zijn bekleed met materiaal in diezelfde kleur. Het ‘Walnut Burr’ hout zorgt voor een prachtig contrast en de ‘One of 1000’ badge benadrukt nog maar eens dat je hier niet in zomaar een MINI hebt plaatsgenomen.

Geen kristallen champagneglazen
De uitrusting bevat weliswaar geen koelkast en kristallen champagneglazen of massagestoelen maar is wel zeer compleet. Climate control, een audiosysteem met speakers van Harman Kardon en uiteraard tal van elektrische hulpmiddelen maken het de inzittenden zo aangenaam mogelijk.

2012
MINI zal slechts 1.000 exemplaren van de MINI Cooper S ‘Inspired by Goodwood’ produceren. Vanaf het voorjaar van 2012 zal de auto leverbaar zijn. De wereldpremière zal plaatsvinden op de Sjanghai Motor Show.

Gerelateerde artikelen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.