Autonieuws

Lexus LF-Gh Hybrid voorbode nieuwe GS

Vorig week kondigde Lexus hem al aan en nu trekken ze het doek van de LF-Gh Hybrid. Lexus noemt de studie een ‘grand touring sedan’. De “F” in de naam staat voor “future” en dat verwijst naar het feit dat de auto een voorbode is van de nieuwe Lexus GS.

De nieuwe Lexus GS staat gepland om in de tweede helft van 2012 geïntroduceerd te worden, maar nu al lichten de Japanners een tipje van de sluier van dat nieuwe model op met de LF-Gh Hybrid. Maar de “Lexus Future Grand Touring Hybrid”, zoals de auto voluit heet, is meer dan alleen een voorbode, het geeft namelijk ook de nieuwe designrichting van het merk aan.

Stijlbreuk
Om het maar even kort te houden: Lexus gaat het duidelijk over een andere boeg gooien. Wetende dat de LF-Gh Hybrid een concept is – die in 99% van de gevallen uitbundiger is vormgegeven dan het seriemodel – zou je de nieuwe ontwerptaal bijna een stijlbreuk kunnen noemen. Zo anders is het design dan we nu van Lexus gewend zijn. Eerlijk gezegd moeten wij wel even wennen aan de enorme grille waarmee Lexus een soort van eigen interpretatie geeft aan de ´single frame-grille´ van Audi.

Dynamiek
Veel wil Lexus over de LF-Gh Hybrid en de daaruit voortkomende nieuwe GS nog niet kwijt. Wel zien we dat Lexus er een echte sedan van heeft gemaakt, maar wel met meer bagage- en interieurruimte. Ook belooft Lexus ons meer dynamiek. Dat komt niet alleen tot uiting in het naar de bestuurder toegedraaide dashboard, maar tevens in de techniek. Lexus werkt namelijk aan een nieuwe aandrijvingtechniek voor de achterwielen, heel toepasselijk Advanced Rear Wheel Drive genoemd. Het rijkarakter zou er een stuk dynamischer van worden. We zijn benieuwd.

New York
Voorlopig moeten we het doen met het concept. Lexus presenteert de LF-Gh Hybrid, uiteraard met hybrideaandrijflijn, op de New York International Auto Show die van 21 april tot en met 1 mei wordt gehouden.

Gerelateerde artikelen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.