Autonieuws

Opel Astra GT: geïnspireerd op de GTC Paris

Het is niet met enkel financiële prikkels waarmee Opel de bezoeker van de AutoRAI 2011 probeert te lokken. Er is tevens ruimte gemaakt voor passie. Wereldprimeur in het Amsterdamse beursgebouw is de Opel Astra GT. Geïnspireerd op de spectaculaire Astra GTC Paris, onderhuids nog altijd voordelig van stof.

Bij de Astra GT komen Opel’s CO2-offensief en sportiviteit samen. Onder de beschikbare krachtbronnen namelijk de 1.4 Turbo. De klant kan daarbij kiezen tussen de 120 of de 140 pk sterke variant. Voor wie de auto zakelijk gaat rijden maakt dat fiscaal niet uit, beide komen in aanmerking voor de gunstigere bijtelling van 20%. Geen staatskorting, maar wel meer kracht is er met de 1.6 Turbo. Die levert 180 pk.

De C ontbreekt
Tot zover de rationele aspiraties van de Opel Astra GT. Tijd voor passie. De GT geeft daar invulling aan met een speciale, aerodynamische voorbumper die volgens de makers rechtstreeks lijkt te zijn overgenomen van de Astra GTC Paris. Ook de richtingaanwijzers met LED-verlichting zijn van de spannende conceptcar afgeleid. Andere visuele prullaria bestaat uit een sierlijst in de grille die is uitgevoerd in de kleur van de carrosserie. Minder bedeelde Astra’s hebben een chroomkleurige grillelijst. Het showmodel tijdens AutoRAI rust tevens op 19 inch tweekleurige velgen. Voor een bescheiden meerprijs van € 295,- zal Opel ze aanbieden bij een showroombezoek. De dakspoiler, zij-skirts en de onderspoiler achter zijn eveneens optioneel.

Uitrusting
De interieuraankleding van de Astra GT is gebaseerd op de Astra Sport. Af fabriek zal de auto beschikken over sportieve accenten als donkergetinte koplampen en achterlichten, een verlaagd onderstel en een sportstuur bekleed met geperforeerd leer. Automatische airco en de AGR-gecertificeerde ergonomische comfortstoelen zijn eveneens standaard. Handrembochtjes maken is er dan weer niet bij, want een elektronische handrem is standaard.

De Opel Astra GT beleeft zijn debuut op AutoRAI 2011 en is vrijwel meteen na dit Nederlandse autofeest te verkrijgen vanaf € 25.645,-.

Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.